HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σάββας Χιονίδης. Τι θα κάνει αν δεν εκλεγεί δήμαρχος;


Καλησπέρα στην παρέα! Συνεχίζοντας την σειρά των κειμένων μου για το τι μπορεί να κάνουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Κατερίνης στην περίπτωση που ΔΕΝ εκλεγούν, και για να είμαι δίκαιος με όλους, σήμερα θα προσπαθήσω να σας παρουσιάσω την δική μου ανάγνωση στο θέμα αυτό, για τον Σάββα Χιονίδη, τον νυν Δήμαρχο Κατερίνης.  

Ο Σάββας ο Χιονίδης είναι ένας άνθρωπος που δύσκολα σήμερα κάποιος μπορεί να τον συνδέσει με αυτόν που ήταν πριν 20 χρόνια. Λογικό και φυσικό. Οι άνθρωποι αλλάζουν. Σωστά; Ξεκίνησε ως γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων, με πρόεδρο τον γίγαντα τον Λάκη τον Ταρασιάδη. Έγινε φίλος κολλητός με τον Γιώργο τον Παπαστεργίου, ήταν ο πιο επώνυμος άνθρωπος του τουρισμού στην Πιερία.

Με την ακούραστη Τζούλη στο πλευρό του, ο Σάββας πήρε το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου της ΝΔ το μακρινό 2002. Στις εκλογές είχε τον ίδιο επικοινωνιολόγο που έχει και σήμερα, τον Άγγελο. Όμως όταν έχασε από τον Γιάννη τον Αμοιρίδη, συγκρούστηκε σφόδρα μαζί του και με τον Γιώργο τον Παπαστεργίου.

Ο Σάββας όμως κέρδισε τη μάχη του 2006. Ξανακέρδισε εύκολα το 2010 και το 2014, γράφοντας ουσιαστικά ιστορία. Σήμερα είναι και πάλι υποψήφιος, και δεν λέει κανείς αν θα είναι η τελευταία φορά ή όχι.

Ο Σάββας είναι ένα πρόσωπο εξαιρετικά διχαστικό. Τι εννοώ; Οι φίλοι του κόβουν τις φλέβες τους για αυτόν. Οι εχθροί του λένε "να εκλεγεί οποιοσδήποτε εκτός από τον Σάββα".  

Σε αυτές τις εκλογές ξεκίνησε πολύ πεσμένος. Μάλλον έχασε περισσότερο με τη μεταγραφή Μακρίδη, παρά κέρδισε, αλλά μετά την ανακοίνωση του Σάββα του Καρυπίδη σίγουρα πήρε τα πάνω του. Ακολούθησαν ωστόσο και άλλα καλά ονόματα, γύρισαν και παλιοί του συνδυασμού και πλέον είναι ένα από τα δυνατά φαβορί για τον δεύτερο γύρο.

Αν όμως (λέμε αν… θεωρητικά πάντα) τελικά ο Σάββας ο Χιονίδης δεν εκλεγεί δήμαρχος; Τι θα κάνει σε αυτή την περίπτωση;

Για να δούμε τα δεδομένα...

Αν οι βουλευτικές εκλογές γίνουν τον Μάιο, μαζί με τις δημοτικές, τότε ο Σάββας δεν προλαβαίνει να κινηθεί. Έτσι, θα παραμείνει στην αντιπολίτευση του δήμου και λογικά θα κλείσει τον κύκλο του στην αυτοδιοίκηση, ως ο μακροβιότερος δήμαρχος της Κατερίνης.

Αν όμως οι βουλευτικές εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο, όπως φαίνεται να είναι και το πιο πιθανό; Σε αυτή την περίπτωση, ο Σάββας είχε και έχει ανοικτή θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Αυτό είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο. Τελεία και παύλα. Όποιος λέει κάτι άλλο, απλώς δεν ξέρει το θέμα.

Αν μάλιστα κατέβει, τον θεωρώ σίγουρο εκλεγμένο, μιας και είναι η ισχυρότερη ποντιακή υποψηφιότητα που έχει παρουσιάσει η ΝΔ εδώ και δεκαετίες. Επίσης η απόλυτη αναγνωρισιμότητα που έχει σε όλον τον νομό, σε συνδυασμό με τις συμμαχίες του σε άλλους δήμους (Κώστας Δημόπουλος στον νότο κλπ), θα τον βοηθήσουν να εκτοξευτεί και ίσως να περάσει και την Άννα τη Μάνη.

Είναι βέβαιο πως ο Σάββας μπορεί να πάρει θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο και να εκλεγεί σίγουρα, και άνετα θα στοιχημάτιζα για αυτό. Ναι, θα έβαζα τα λεφτά μου στην υποψηφιότητα του Σάββα για βουλευτής, αν χάσει τον δήμο. Οπότε ή δήμαρχος θα εκλεγεί, ή θα εκλεγεί βουλευτής το φθινόπωρο.

Για να είμαστε αγαπημένοι: Δεν λέω σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ότι ο Σάββας ΘΕΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ να πάει για βουλευτής. Πάει για δήμαρχος και του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία. Απλώς προσπαθώ να σκεφθώ την επόμενη μέρα.

Καλησπέρα σας!


Γράφει & Υπογράφει
Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Διαβάστε ακόμη:

Ο έντιμος Νίκος Μακρίδης: Ο πρώτος υποψήφιος σύμβουλος που δείχνει δημόσια ότι νιώθει πιο σπουδαίος από τον συνδυασμό με τον οποίο κατεβαίνει στις εκλογές! Νιώθει τόσο δυνατός; Ετοιμάζεται για δήμαρχος το 2023; Συμφωνεί ο νεανικός Περικλής;

Κώστας Κουκοδήμος. Τι θα κάνει αν δεν εκλεγεί δήμαρχος;

Θανάσης Λιακόπουλος. Τι θα κάνει αν δεν εκλεγεί δήμαρχος;

Το θέμα που συζητήθηκε το Σαββατοκύριακο! Κλειδώνει η συμμαχία Νταντάμη - Χιονίδη; ΛΕΞΗ δεν είπε ο Γιώργος για τον Σάββα 2 ώρες στην παρουσίαση του προγράμματος του την Πέμπτη!

Ο Δένης αλλάζει τα δεδομένα στον Κορινό και... δένει αλλιώς τη μαγιά εκεί. Μαζί με Παυλίδη φαίνεται πως φέρνουν τον Λιακόπουλο μία ανάσα από τη δεύτερη θέση, ίσως και την έδρα στον Κορινό. Συνεχίζει να προηγείται ο Κουκοδήμος εκεί. Πως θα απαντήσουν ο Νταντάμης και ο Χιονίδης;

Παυλίδης = Κωνσταντόπουλος. Ο Γιώργος μπαίνει στις εκλογές και αλλάζει τα δεδομένα στην Κατερίνη. Γιατί ΑΔΕΙΑΣΕ όλους τους δικούς του που πήγαν με Κουκοδήμο. Μήπως η κάθοδος του μπαρμπα Γιάννη με τον Γερολιόλιο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι;

Παυλίδης = Κωνσταντόπουλος. Ο Γιώργος μπαίνει στις εκλογές και αλλάζει τα δεδομένα στην Κατερίνη. 2. Γιατί εγκατέλειψε τον Χιονίδη και επέλεξε τον Λιακόπουλο. Τι θα κάνουν οι Κωνσταντοπουλικοί του Χιονίδη

Ο Μπάμπης Μπρουσκέλλης του Νταντάμη απασφάλισε και εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Σύριζα: "Και που αλλού θα πήγαιναν εκτός από εμάς; Δεν είχαν άλλη επιλογή και στήριξαν εμάς. Προσπαθούν να πάρουν μερίδιο της επιτυχίας μας". Σαν έναν άνδρα που λέει πως "η γυναίκα δεν είχε άλλη επιλογή, για αυτό και με παρακάλεσε να τη δεχτώ κοντά μου"

Κώστας Δημόπουλος. Τι θα κάνει αν δεν εκλεγεί δήμαρχος;

Βαγγέλης Γερολιόλιος. Τι θα κάνει αν δεν εκλεγεί δήμαρχος;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια