HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Γιώργος Νταντάμης. Τι θα κάνει αν δεν εκλεγεί δήμαρχος;


Καλησπέρα στην παρέα. Για όλους έγραψα, άντε να γράψω σήμερα και για τον φίλο μου τον Γιώργο τον Νταντάμη και να τελειώνω με αυτό το αφιέρωμα... Με σκάσατε με τα τηλέφωνα και τις ερωτήσεις σας... Δεν είμαι με κανέναν, την αλήθεια αναζητώ. Κάνω και λάθη, λέω και σωστά, δουλεύω και εύχομαι αυτό να αναγνωρίζεται.

Πάμε στα δικά μας.

Πριν περίπου 30 χρόνια ξεκίνησε ο Γιώργος ο Ντανταμης να ασχολείται με τα κοινά, το 1990. Τότε εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Μενέλαου του Τερζόπουλου. Το 1994 μεταπήδησε στη Νομαρχία, με τον Πασχάλη Μπροφίδη και εξελέγη 2 φορές. Λέγεται μάλιστα ότι τότε είχε από πίσω του την αμέριστη στήριξη του Παντελή του Τσερτικίδη, που είναι και κουμπάρος του. 

Το 2004 ο Γιώργος κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής απέναντι στον Παντελή, τότε που τους νίκησε όλους ο Θανάσης ο Παπαγεωργίου. Και τότε περίμενε εκλογή ο Γιώργος, αλλά έχασε καθαρά και αποσύρθηκε. (Ο Παντελής λέει πως τότε με μονοσταυρία η κάθοδος του Γιώργου του στέρησε την έδρα). Το 2010 και το 2014 ο Γιώργος ξεκίνησε να κατέβει αλλά αποσύρθηκε και το 2017 έφτασε η ώρα πάρει τη μεγάλη απόφαση και να είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Ο Γιώργος ξεκίνησε ως το αντίπαλο δέος του Σάββα του Χιονίδη, αν και ποτέ του δεν είπε κακή λέξη για αυτόν. Κάποιοι επιμένουν να ταυτίζουν τη στάση του με αυτή του Νίκου του Μηλιώτη το 2010. 

Πριν ανακοινώσουν ο Λιακόπουλος και μετά ο Κουκοδήμος, είχε μεγάλη διείσδυση στη δεξιά. Τι έγινε μετά; Ίσως θεώρησε ότι μπορεί να ελέγξει τα πράγματα, ίσως πίστεψε πως με τα χαμόγελα και τις αγκαλιές ο κόσμος δεν θα δώσει σημασία. Πάντως τις μέρες που ανακοίνωσε ο Κουκοδήμος, ο Γιώργος ο Ντανταμης πήρε τη στήριξη του Σύριζα. Έκτοτε άρχισε να χάνει και από ξεκάθαρο φαβορί υποχώρησε. Τον περασμένο μήνα με τις Πρέσπες και τη Μακεδονία, έφτασε στο ναδίρ. Τώρα ανεβαίνει και πάλι και παραμένει μέσα στο παιχνίδι της πρώτης δυάδας. Αν η Μακεδονία ξεχαστεί (χλωμό μέχρι τις εκλογές αλλά αν), τότε όλα είναι πιθανά.

Κάποιοι θεωρούν τον Γιώργο εύκολο αντίπαλο για τον δεύτερο γύρο, ποντάροντας στην αντιπάθεια του κόσμου για τον Σύριζα και την αναμενόμενη συσπείρωση των δεξιών. Προσωπικά δεν συμφωνώ. Αν ο Γιώργος πάει δεύτερο γύρο, θα κτυπήσει τη νίκη στα ίσα, όπως όλοι. Θα πάει όμως δεύτερο γύρο; Θα δούμε…

Αν όμως τελικά ο Γιώργος ο Νταντάμης δεν εκλεγεί; Τι θα κάνει σε αυτή την περίπτωση; 

Για να δούμε τα δεδομένα... 

Νομίζω πως και ο Γιώργος είναι περίπτωση Λιακόπουλου. Δεν τον έχω για να κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής με τον Σύριζα η το ΚινΑλ, δεν έχει νόημα για αυτόν. Άλλωστε και να σκεφτεί τον Σύριζα, θα βρει απέναντι του ανθρώπους που σήμερα τον στηρίζουν: Τους 3 βουλευτές του, τον Σάκη τον Γκούνα και τους άλλους συριζαίους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του κλπ. 

Στο ΚινΑλ θα βρει απέναντι τους 4 υποψήφιους βουλευτές που τον στηρίζουν επίσης, οπότε δύσκολο και εκεί.

Νομίζω πως ο Γιώργος δεν μπορεί να πάρει θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο. Αν με βάζατε να στοιχηματίσω, τότε θα έβαζα τα λεφτά μου στη ΜΗ υποψηφιότητα του Γιώργου για βουλευτής, αν χάσει τον δήμο. Οπότε ή δήμαρχος θα εκλεγεί, ή θα μείνει στην αντιπολίτευση τα επόμενα 4 χρόνια, στα οποία δεν προβλέπονται και εκλογές.

Για να είμαστε αγαπημένοι: Δεν λέω ότι ο Γιώργος ΘΕΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ να πάει για βουλευτής. Πάει για δήμαρχος και του εύχομαι καλή επιτυχία. Απλώς προσπαθώ να σκεφθώ την επόμενη μέρα. 

Και πάλι... Καλησπέρα σας!


Γράφει & Υπογράφει
Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Διαβάστε:

Ο διάλογος της Εύης με καραμανλικό νεοδημοκράτη για τον Κώστα τον Κουκοδήμο: "Έβγαλε πικρία απέναντι στον Μητσοτάκη ο Κώστας... Το κόμμα τον θρέφει με τον μισθό του βουλευτή... έκανε άκυρο άλμα ο Κουκοδήμος". Γιατί τόσο σκληρή επίθεση;

Σάββας Χιονίδης. Τι θα κάνει αν δεν εκλεγεί δήμαρχος;

Ο έντιμος Νίκος Μακρίδης: Ο πρώτος υποψήφιος σύμβουλος που δείχνει δημόσια ότι νιώθει πιο σπουδαίος από τον συνδυασμό με τον οποίο κατεβαίνει στις εκλογές! Νιώθει τόσο δυνατός; Ετοιμάζεται για δήμαρχος το 2023; Συμφωνεί ο νεανικός Περικλής;

Κώστας Κουκοδήμος. Τι θα κάνει αν δεν εκλεγεί δήμαρχος;

Το θέμα που συζητήθηκε το Σαββατοκύριακο! Κλειδώνει η συμμαχία Νταντάμη - Χιονίδη; ΛΕΞΗ δεν είπε ο Γιώργος για τον Σάββα 2 ώρες στην παρουσίαση του προγράμματος του την Πέμπτη!

Θανάσης Λιακόπουλος. Τι θα κάνει αν δεν εκλεγεί δήμαρχος;

Ο Δένης αλλάζει τα δεδομένα στον Κορινό και... δένει αλλιώς τη μαγιά εκεί. Μαζί με Παυλίδη φαίνεται πως φέρνουν τον Λιακόπουλο μία ανάσα από τη δεύτερη θέση, ίσως και την έδρα στον Κορινό. Συνεχίζει να προηγείται ο Κουκοδήμος εκεί. Πως θα απαντήσουν ο Νταντάμης και ο Χιονίδης;

Κώστας Δημόπουλος. Τι θα κάνει αν δεν εκλεγεί δήμαρχος;

Βαγγέλης Γερολιόλιος. Τι θα κάνει αν δεν εκλεγεί δήμαρχος;




Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Δεν γράψατε για όλους, παρά μόνο για τους μισούς!
    Περιμένουμε αντίστοιχες αναρτήσεις και για τους Ν. Τσουπέη, Ε. Παπαδόπουλο-Ολύμπιο, Δ. Κεραηλίδη και Γ. Μιχαηλίδη που θα κατέβουν επίσης ως υποψήφιοι Δήμαρχοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!