Λαχταριστό πιάτο για το Κυριακάτικο τραπέζι σας
Υλικά για 4 άτομα
- 800 γραμμάρια χοιρινά φιλετάκια (από ψαρονέφρι)
- 100 γραμμάρια βούτυρο
- 200 ml λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γραμμάρια μουστάρδα
Εκτέλεση
- Σε ξύλο κοπής αλατοπιπερώνετε τα χοιρινά φιλετάκια.
- Στη συνέχεια ρίξτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και αφήστε να ζεσταθεί καλά.
- Σοτάρετε τα χοιρινά φιλετάκια για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά και προσθέστε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σβήστε με το κρασί, αφήστε να τραβήξουν τα υγρά και προσθέστε τη μουστάρδα και αφήνετε να μαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Εάν η σάλτσα σφίξει προσθέστε λίγο κρασί ακόμα.
- Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το βγάζετε από την εστία και συνοδεύετε αν θέλετε με ρύζι.
0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!