Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Παταγώδης ήττα Μπουτάρη - Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε υπέρ των 192

Υπέρ του να παραιτηθεί ο δήμος από τα ένδικα μεσα και την μη έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης του δικαστηρίου που δικαιώνει τους 192 συμβασιούχους τάχθηκε συντριπτικά το δημοτικό συμβούλιο.


Με την απόφαση του δικαστηρίου, οι 192 παρατασιούχοι παραμένουν στην εργασία τους, αναγνωριζόμενοι ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ανοίγει ο δρόμος για την μονιμοποίησή τους και την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Στο πλευρό του Γιάννη Μπουτάρη, που ήταν αντίθετος στην μη άσκηση έφεσης κάνοντας λόγο για παράνομη μονιμοποίηση, στάθηκαν μόλις τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι. Οι αντιδήμαρχοι Άννα Αγγελίδου και Νίκος Φωτίου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σίμος Μπενσασσών και ο Αλέξανδρος Άγιος.

Όλοι οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν παρόντες, από όλες τις παρατάξεις (Πρωτοβουλία – Εντάξει – Ανοιχτή Πόλη – Λαϊκή Συσπείρωση – Ελληνική Αυγή – Συμμαχία Πολιτών - Μένουμε Θεσσαλονίκη) καθώς και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι υποστήριξαν το αίτημα των εργαζομένων να μην ασκηθεί έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι 192 συμβασιούχοι, στην συντριπτική τους πλειοψηφία εργάτες δρόμου και αποκομιδής, οι περισσότεροι από το 2014-2015 με 8μηνες συμβάσεις, έμεναν στην εργασία τους με διαρκείς παρατάσεις. Οι συμβασιούχοι κέρδισαν το τελευταίο δικαστήριο με το δημοτικό συμβούλιο με την απόφασή του να αναιρέσει προηγούμενή του απόφαση για την άσκηση έφεσης στην πρωτόδικη απόφαση ανοίγει τον δρόμο για την μονιμοποίησή τους και την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Το ΟΧΙ του Μπουτάρη

Στην αρχική του τοποθέτηση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης αντιτάχθηκε στην έκθεση του Τομέα Καθαριότητας ότι οι 192 είναι απαραίτητοι και πρέπει να παραμείνουν στην εργασία τους.

«Η έκθεση δεν με ικανοποιεί γιατί δεν τεκμηριώνει επαρκώς τις ανάγκες. Λέει ότι λείπουν άτομα δεν λέει γιατί λείπουν τόσα άτομα» σημείωσε μεταξύ άλλων στην αρχή της τοποθέτησής του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης προσθέτοντας πως οι εργαζόμενοι με τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν λάβει θα δουλεύουν μέχρι το Πάσχα του 2020 και θα πληρώνονται κανονικά.

«Δεν μπορώ να δεσμεύσω την επόμενη διοίκηση ότι θα πάρει τους 192. Ας πάρει την απόφαση η επόμενη διοίκηση και ας κάνει ότι θέλει. Αναλογιστείτε τις ευθύνες σας όλοι. Και ως προς το νόμο και προς την επόμενη διοίκηση.  Είναι εκλογική περίοδος και κάποιοι προσπαθούν να αρπάξουν ψήφους υποσχόμενοι πράγματα. Έχει ποινικές ευθύνες, έχει επιπτώσεις (η απόφαση για μονιμοποίηση των εργαζομένων). Εγώ δεν είμαι διατιθέμενος να πάρω τέτοια απόφαση» κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Γ. Μπουτάρης.


ΠηγήΕτικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.