HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ζητά την ανάκληση υπουργικής απόφασης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) καταδικάζει την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας στα εσωτερικά του ΠΙΣ με την Υπουργική απόφαση Γ5α/Γ.Π.οικ.32382/25-4-2019.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΙΣΘ:

Σύμφωνα με το νόμο που ο ίδιος Υπουργός και η δική του κυβερνητική  πλειοψηφία ψήφισε, ο Υπουργός επικυρώνει το αποτέλεσμα των εκλογών στον ΠΙΣ. Η μη επικύρωση του αποτελέσματος με ταυτόχρονη ακύρωση του είναι εκτός των αρμοδιοτήτων του και εμπίπτει στην αρμοδιότητα των δικαστηρίων.

Η παύση δε του νόμιμα εκλεγμένου συμβουλίου με ποσοστό πλειοψηφίας 62% είναι επίσης πέρα των αρμοδιοτήτων του και άκρως αντιδημοκρατική. Η δε απόφαση για διενέργεια νέων εκλογών με υπεύθυνο το Δ.Σ. του οποίου η θητεία έχει λήξει ξεπερνά κάθε όριο.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι η ανωτέρω απόφαση είναι εκτός των νόμιμων αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Υγείας και εν τέλει  παράνομη.

Ο χρόνος ανακοίνωσης της (Μ. Πέμπτη μεσημέρι) και η χρονική περίοδος όπου τα προβλήματα των γιατρών έχουν χτυπήσει κόκκινο, η οποία τυγχάνει να είναι και προεκλογική, δημιουργεί υποψίες για τα βαθύτερα κίνητρα αυτής της απόφασης.

Ζητούμε από τον Υπουργό Υγείας την άμεση ανάκληση της Υπουργικής απόφασης ώστε να επανέλθει η ομαλότητα του ΠΙΣ. Εάν αυτό δε γίνει ο ΙΣΘ  θα ζητήσει αρμοδίως την ακύρωση της.


Πηγή


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια