Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τελικά ο Τσίπρας αποδείχθηκε «πολύ σκληρός για να πεθάνει» - Για ποιον λόγο επανεξελέγη η κ. Σκούφα και όχι κάποιος άλλος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ


Την καλησπέρα μου σε όλους τους ενδιαφερόμενους περι των εθνικών εκλογών. Συνεχίζοντας την δική μου ανάγνωση των αποτελεσμάτων των φετινών εθνικών εκλογών, θέλω να μείνω λίγο στο αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ και στο γεγονός ότι ενώ δεν περίμενε κανείς προεκλογικά ότι θα βγάλει έδρα στην Πιερία, τελικά έβγαλε και την πήρε με δόξα και  τιμή η κ. Μπέττυ Σκούφα! Γιατί και πως όμως έγινε όλο αυτό;

Κατ’ αρχάς για να προχωρήσει η κουβέντα πρέπει να παραδεχθούμε όλοι ότι ο Τσίπρας είναι ένας απ’ τους δυνατούς παίκτες! Δεν είναι μόνο ότι κατάφερε ν’ ανατρέψει (ή καλύτερα ν’ αναχαιτίσει) την διαφορά των ευρωεκλογών από 10 μονάδες σε οκτώ, σε περίπου ένα μήνα και να κάνει μια αξιοπρεπή ήττα, αλλά κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 30 μονάδων, πράγμα που πριν τις εκλογές δεν το έβλεπε σχεδόν καμιά δημοσκόπηση ή κανένας «ειδικός» εκλογολόγος. Αν αυτό δεν είναι άξιο λόγου, αναρωτιέμαι τί είναι; Ας δεχθούμε λοιπόν ότι ο σκληρός «παίκτης» Αλέξης είναι τελικά πολύ σκληρός για να πεθάνει… Τώρα μπορούμε να προχωρήσουμε την κουβέντα μας παρακάτω και να επικεντρωθούμε στην Πιερία που μας ενδιαφέρει κιόλας περισσότερο.

Εδώ, ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε επίσης πάρα πολύ καλά. Θυμίζω ότι μετά το 17,87% των ευρωεκλογών ΚΑΝΕΙΣ δεν περίμενε ν’ ανακτήσει τις δυνάμεις του και να κλείσει τόσο πολύ την ψαλίδα. Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις άκουγα στις παρέες της πιάτσας να λένε ότι δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ να έπιανε το 20%. Τελικά όμως τους διέψευσε όλους και όχι μόνο το έφτασε, αλλά το ξεπέρασε και τρεις περίπου μονάδες, φτάνοντάς το στο23,33%. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος (σε συνδυασμό με το πανελλήνιο 31,53%), που βγήκε η έδρα στην Πιερία κι έτσι χάλασε την σούπα των Νεοδημοκρατών παίρνοντάς τους κυριολεκτικά την μπουκιά απ’ το στόμα.

Πάμε τώρα στα πιο ειδικά. Γιατί εκλέχθηκε η Μπέττυ Σκούφα και όχι κάποιος άλλος υποψήφιος; Μια ερώτηση που την ακούω από την Κυριακή το βράδυ. «Γιατί η Σκούφα και όχι ο Τζαμακλής ή ο Καστόρης;» (με ρωτάνε)…

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν έχω απάντηση. Να είναι η καλύτερη οργάνωση (που όλοι παραδέχονται) του γραφείου της Μπέττυς; Να είναι ο Νίκος ο Ορνιθόπουλος, ο πολύπειρος αυτός άνθρωπος που είναι και το δεξί χέρι της Μπέττυς; Να είναι ο τρόπος που κινήθηκε η ίδια η Μπέττυ κατά την διάρκεια των αυτοδιοικητικών εκλογών; Δηλαδή χωρίς ντουντούκες και δημόσιες δηλώσεις, αλλά μυστικά και αθόρυβα; Να είναι ο κομματικός μηχανισμ΄΄ος του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία; Να είναι κάτι άλλο; Τι να σας πω… Δεν ξέρω. Πάντως, ότι και να είναι, φαίνεται πως η Μπέττυ, κάτι έκανε καλύτερα και από τον Τζμακλή και από τον Καστόρη και ο κόσμος της το αναγνώρισε και την επανεξέλεξε βουλευτή Πιερίας. Μπράβο της λοιπόν και συγχαρητήρια για την επανεκλογή της.

Πάντως ένα είναι σίγουρο. Οι 3.900 παραπάνω ψήφοι που πήρε από τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία, και αύξησε τόσο πολύ το ποσοστό του, δεν είναι δουλειά ενός μόνο ανθρώπου. Είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς. Μπορεί κατά την προεκλογική περίοδο να μην το βλέπαμε οι πολλοί για διάφορους λόγους, ωστόσο τόσο ο κομματικός μηχανισμός όσο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν πολύ καλή κα αθόρυβη δουλειά, και μπράβο τους.

Τα χρόνια είναι πλέον μπροστά μας και θα είμαστε για να δούμε το υπόλοιπο κοινοβουλευτικό έργο της κ. Σκούφα για την Πιερία. Εγώ προσωπικά την συγχαίρω (ως οφείλω) για την επανεκλογή της και της εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο της…
Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.