HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Άκου τι είπε ο άνθρωπος: «Ο Δήμος Κατερίνης ακυρώνει την προσπάθεια του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του...»


Ακόμη δεν κατακάθισε ο κουρνιαχτός από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, και την ψήφιση των αυξήσεων, στην πιάτσα και στα καφέ της πόλης. Αυτό το συμπέρασμα βγήκε από πρόσφατη βόλτα που έκανα στο κέντρο της Κατερίνης.

Στον απόηχο λοιπόν αυτής της συνεδρίασης ακούγονται πολλά εκεί έξω. Καλά, και άσχημα. Φυσιολογικό το βρίσκω. Μέσα σ’ όλα όμως, άκουσα και μια αρκετά ενδιαφέρουσα άποψη, που έχει μια διαφορετική πολιτική ανάγνωση. Και επειδή είναι ενδιαφέρουσα θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.

«Ξέρεις πως το βλέπω όλο αυτό που έγινε τις προάλλες στο δημοτικό συμβούλιο της Κατερίνης αγαπητέ φίλε Πέτρο;» με ρώτησε ο φίλος σ’ ένα καφέ που ήμουν εχθές. «Σ’ ακούω…» του απάντησα.

«Έρχεται ένα Δήμος, ο Δήμος Κατερίνης, ένας από τους μεγάλους Δήμους της Βόρειας Ελλάδας, και με μια τέτοια απόφαση σαν την προχθεσινή ακυρώνει την προσπάθεια του Μητσοτάκη και της  κυβέρνησής του, να δώσει ανάσα και μέλλον στην οικονομία της χώρα…». Εκεί τον διέκοψα λέγοντας: «Τι λες άνθρωπέ μου; Πως συνέδεσες την αύξηση των δημοτικών τελών με την κυβέρνηση; Σ’ έχασα!!!». Κι συνέχισε:  «Θα σου εξηγήσω. Κάτσε 5 λεπτά να σου τα πω. Από τη μία έχουμε έναν Μητσοτάκη και μια Νέα Δημοκρατία, εδώ και 5 μήνες που προσπαθεί να επανεκκινήσει την οικονομία, δίνοντας ελπίδα στους πολίτες, με μειώσεις φόρων, ΕΦΚΑ, ΕΝΦΙΑ, μοίρασμα πλεονασμάτων κ.λ.π. Τα ξέρεις…Τα βλέπεις… Ο άνθρωπος φάνηκε από την αρχή έτοιμος να κυβερνήσει, με σχέδιο και πρόγραμμα. Από την άλλη έχεις έναν Δήμο Κατερίνης, που έρχεται από τις πρώτες κιόλας 80 μέρες και ζητάει από τα νοικοκυριά του Δήμου «δάνειο» (έτσι δεν ονόμασε την αύξηση του 20%;) για να τα βγάλει πέρα ο Δήμος, αφού βρήκε τα ταμεία άδεια όπως είπε τις προάλλες στο δημοτικό συμβούλιο. Εεεε, δεν είναι μια μεγάλη αντίφαση αυτό; Δεν ακυρώνει όλη την προσπάθεια του Μητσοτάκη;»

Έμεινα για λίγα λεπτά άφωνος από την προσέγγισή του φίλου. Και πριν προλάβω να ψελλίσω… «Και πάλι δεν σε καταλαβαίνω…», εκείνος συνέχισε: «Καλά κάνει όμως ο Δήμαρχος! Μάλιστα! Πολύ καλά κάνει, αφού δεν έχει αντιπολίτευση απέναντι. Τους είδες; Άκουσες τον Χιονίδη; Χαλαρά είπε τι είπε και μετά μπήκε στο αμάξι του και εντάξει του… που λέει και το άσμα! Σου θυμίζω, ότι εκτός από επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Σάββας είναι και βουλευτής του Μητσοτάκη. Και αντί να βγει και να ουρλιάξει μαζί και με τους άλλους 2 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας… Αλήθεια που είναι χαμένοι αυτοί; Υπάρχουν; Άλλη ιστορία οι βουλευτές. Θα σου τα πω και γι’ αυτούς μετά. Αντί λοιπόν να βγει ο Σάββας να ουρλιάξει και να πει «Τι λέτε ρε μάγκες; Τι θέλετε να κάνετε; Ποιοι είστε εσείς που ακυρώνετε μια ολόκληρη Κυβέρνηση και με ποιο δικαίωμα ή δικαιολογία;» Να χτυπήσει και το χέρι που λέει ο λόγος στο τραπέζι… Και ναι ρε μάγκα… Να πετάξει και ένα-δυό μικρόφωνα κάτω… να κάνει τσαμπουκά να υπερασπιστεί τον Μητσοτάκη και την κυβέρνηση που υπηρετεί, αλλά και εμάς του δημότες, να γίνει μάγκας μπροστά στα μάτια του αρχηγού του αλλά και ήρωας μπροστά στον κόσμο, τι έκανε αυτός; Είπε ένα διαφωνώ (όπως το είπε) χαλαρά, ήρεμα και άτονα, και μετά ούτε καν μπήκε στον κόπο να μείνει στην ψηφοφορία… Την έκανε. Μπήκε στο Volvo  και έφυγε Αθήνα… Ωραίος ο Σάββας! Για να μην πω για την υπόλοιπη αντιπολίτευση, που σύσσωμη φάνηκε πολύ κατώτερη της περίστασης, και απογοήτευσε τους ψηφοφόρους της. Ακόμη και ο Τσουπέης, από το ΚΚΕ… Τον άκουσες;» «Φυσικά..» του απάντησα, «Εκεί ήμουν εκείνο το βράδυ… Τι έχεις να πεις για το ΚΚΕ;» «Τ έχω να πω; Που ‘σαι ρε Μπάμπη Παπαδόπουλε με τον ωραίο σου ξύλινο αριστερό λόγο. Μιλώ για τον Μπάμπη Παπαδόπουλο του περασμένου δημοτικού συμβουλίου αν κατάλαβες… Που είναι εκείνος ο αριστερός ξύλινος λόγος ρε φίλε; Τον πεθύμησα. Ούτε καν αυτό δεν ακούσαμε τις προάλλες…»

Άρχισα να μπαίνω στο σκεπτικό του, ωστόσο δεν ήθελα να τον διακόψω και τον άφησα να συνεχίσει τη σκέψη του. «Τι άλλο θέλεις να σου πω; Για τον Ευγένιο; Που ήταν και αυτός; Άχρωμη, άοσμη και αδιάφορη και η δική του παρουσία.  Στο γυαλί και στο μικρόφωνο καλά τα λέει. Εκεί τι έγινε; Τι έπαθε; Που ήταν ο τσαμπουκάς του; Ο Λιακόπουλος; Έπεσε στην παγίδα του δημάρχου και άρχισε ν’ απολογείται… Αντί να κάνει την διαφορά και να τσαμπουκαλευτεί… Γι’ αυτό σου λέω.. Είμαστε μόνοι μας. Για μένα; Πολύ καλά κάνει ο Δήμαρχος και λειτουργεί έτσι. «Μαγκιά μου λέει, και από δω και πέρα έτσι θα δουλεύουμε. Να το συνηθίσετε» Το είπε…Δεν το είπε πάλι προχθές. Εγώ το άκουσα. Μια χαρά το είπε και καλά έκανε και κάνει και θα κάνει. Αφού δεν έχει κανέναν απέναντι του, κάνει ότι θέλει. Μπράβο του και μαγκιά του λοιπόν φίλε Πέτρο! Τι; Έχεις αντίρρηση; Να μην έχεις. Έτσι είναι τα πράγματα. Απλά.»

Στο σημείο αυτό της μικρής κουβέντας μου με τον φίλο αυτόν, άρχισα να μπαίνω στο μυαλό του. Δεν ήθελα όμως να σταματήσω την ροή της σκέψης του. Αντιθέτως, ήθελα ν’ ακούσω περισσότερα. Μεγάλο σχολείο το καφενείο τελικά ρε παιδιά… Τι να πω...

«Μετά απ’ όλα αυτά που σου είπα φίλε Πέτρο…» συνέχισε ο συνομιλητής μου «… έλα να σου βάλω και το κερασάκι στην τούρτα. Εδώ έγινε αύξηση δημοτικών τελών για να σωθεί ο Δήμος. Σωστά;» Κούνησα το κεφάλι μου καταφατικά χωρίς να τον διακόψω και τον άφησα να συνεχίσει… «Λες να είναι ο μοναδικός Δήμος σε όλη την χώρα με οικονομικό πρόβλημα; Δεν υπάρχουν άλλοι; Εκείνοι γιατί δεν έκαναν αυξήσεις άραγε; Γιατί βρήκαν άλλους τρόπους ν’ αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματα; Θες ζωντανό και κοντινό παράδειγμα; Να σου δώσω! Ο Δήμος Δίου – Ολύμπου γιατί δεν έκανε αύξηση; Ο Βαγγέλης ο Γερολιόλιος δηλαδή ήταν κορόιδο που όχι μόνο δεν έκανε αύξηση, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις προχώρησε σε μείωση;;; Στο νερό για παράδειγμα… Ρώτα τον να σου πει… Γιατί κάνει πολιτική που στηρίζει τις επιλογές του Μητσοτάκη ο Γερολιόλιος. Αυτό κάνει! Βρήκε τρόπο και το κάνει. Και το παράδειγμα του Γερολιόλιου, αν ψάξεις, θα βρεις να το ακολουθούν και άλλοι Νεοδημοκράτες δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα. Είμαι σίγουρος γι' αυτό που σου λέω. Ψάξτο και θα δεις ότι έχω δίκιο. Λοιπόν τώρα τι λες; Έχω δίκιο όταν σου λέω ότι ο Δήμος Κατερίνης, με Νεοδημοκράτη δήμαρχο και πρώην βουλευτή και άλλους 2 νεοδημοκράτες στην αντιπολίτευση, και μάλιστα ένας εξ αυτών και εν ενεργεία βουλευτής, κατάφερε ν’ ακυρώσει τον Μητσοτάκη και την προσπάθειά του να δώσει ελπίδα στους πολίτες με την προχθεσινή του απόφαση;»

Στο σημείο αυτό δεν άντεξα και άναψα τσιγάρο. Σκέφτηκα για μερικά δευτερόλεπτα και του απάντησα: «Κοίτα Κώστα, όπως το λες και επιχειρηματολογείς, έχεις ένα δίκιο. Αν το δει κανείς έτσι, ναι. Ωστόσο είναι ίσως λίγο τραβηγμένο όλο αυτό….» «Καθόλου τραβηγμένο. Είναι πολιτική φίλε μου. Και ξέρεις κάτι ακόμη; Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ τα κατάφερε! Έβαλε το χεράκι του, μπήκε στα πράγματα του Δήμου, έγινε ρυθμιστής και κάνει μια χαρά το πολιτικό του παιχνίδι… Άντε γεια σου τώρα. Το δεύτερο φροντιστήριο θα στου το κάνω άλλη φορά. Τώρα βιάζομαι… Έχω δουλειά… Τα λέμε…»

Κι έτσι απλά και ξαφνικά, μ’ άφησε ο φίλος μου ο Κώστας με το… τσιγάρο στο χέρι, στο καφέ, στη μέση του πεζόδρομου να παραμιλάω και ν’ αναρωτιέμαι… «Ρε λες να ‘χει δίκιο ο μπαγάσας;»




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια