HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Άλλο ένα «φάουλ» του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου! «Ξέχασαν» να καλέσουν δημοσιογράφους και έκοψαν την πίτα μόνοι τους…


Μη ρωτάτε πολλά για τον ΟΡΦΕΟ… Κι εγώ όπως κι εσείς από το Facebook έμαθα ότι έκοψαν την πίτα τους εχθές ρε παιδιά!

Γιατί; Και πάλι δεν έχω απάντηση να σας δώσω… Να ξέχασαν; Ίσως. Αν και τόσα χρόνια δεν ξέχασαν ΠΟΤΕ να μας στείλουν ν’ αναμεταδώσουμε ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ τα δελτία τύπου τους με τις εκδηλώσεις τους και τα event. Μπορεί σαν ΜΜΕ να μην μας έστειλαν ΠΟΤΕ έστω και μια πρόσκληση σε κάποια εκδήλωση, ή να μην δέχονται τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους να επισκέπτονται τις εκδηλώσεις χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο, αλλά δεν ξέχασαν ΠΟΤΕ να μας στείλουν τα δελτία τύπου τους.

Άσχετα αν εμείς όλα τα τοπικά ΜΜΕ στηρίζουμε τον θεσμό τόσα χρόνια αφιλοκερδώς γιατί αγαπάμε τον τόπο και θέλουμε να τον βοηθήσουμε, εκείνοι (όποιοι και αν πέρασαν από εκεί) τα τοπικά ΜΜΕ τα έχουν απαξιωμένα… Δεδομένα θα έλεγα.

Θα μας καλέσουν φαντάζομαι αύριο – μεθαύριο στην ετήσια απολογιστική τους συνέλευση να καλύψουμε το γεγονός… Κι εμείς θα… πάμε τρέχοντας! Επίσης, οι δημοσιογράφοι θα είναι χρήσιμοι πάλι όταν θα χρειαστούν να προβάλλουν ΔΩΡΕΑΝ τις εκδηλώσεις του οργανισμού. Εχθές όμως, που ήταν ο Υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, κ.κ Θ. Καράογλου, οι Βουλευτές, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης (Αντιπεριφέρεια - Δήμοι), προέδρος Επιμελητηρίου, Ξενοδόχων και φορέων, τοπικών αρχών, χορηγών, και άλλοι, οι δημοσιογράφοι δεν χωρούσαν… Εκτός ενός ή δύο που κλήθηκαν όχι από τον ΟΡΦΕΟ αλλά από κάποιον επίσημο χορηγό του.

Δεν έχει καθόλου άδικο, (και προσυπογράφω την άποψή του) ο αγαπητός φίλος και συνάδελφος από το Ράδιο Ενημέρωση  Ηλίας Χρυσικός, στην σημερινή του ανάρτηση στο Facebook που αναφέρει:

«Πληροφορήθηκα δυστυχώς από τρίτους και όχι από το επίσημο γραφείο τύπου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, -όπως αυτό όφειλε να πράξει- προς τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του οργανισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 27-1-2020, στην Κατερίνη.

Μάλιστα με παρόντα τον Υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης, κ.κ Θ. Καράογλου, Βουλευτών, εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης (Αντιπεριφέρεια - Δήμοι), προέδρων Επιμελητηρίου, Ξενοδόχων και φορέων, τοπικών αρχών, χορηγών, κ ά.

Ακόμα πληροφορήθηκα ότι την εκδήλωση οργάνωσε η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου, κ. Χάιδω Παπαχατζή, η οποία τους τελευταίους μήνες ανέλαβε και το γραφείου τύπου του ΟΡΦΕΟ.

Διάστημα που δεν μας έχει αποστείλει μέχρι σήμερα ούτε ένα δελτίο τύπου.

Ερωτώ την διοίκηση του οργανισμού και την υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων:

Γιατί στερήσατε την παρουσία μας σε ένα τέτοιο γεγονός, με τόσα δημόσια πρόσωπα και παράλληλα μας αφήσατε απληροφόρητους;

Γιατί μια τέτοια εκδήλωση φαντάζομαι ότι από τις τοποθετήσεις και αναφορές των ομιλητών, κυρίως για το μέλλον του Φεστιβάλ Ολύμπου, θα μας έδινε την ευκαιρία να αποκομίσουμε ενδιαφέρουσες ειδήσεις, αναγκαίες στην καθημερινή μας εργασία που αποσκοπεί στην πληρέστερη ενημέρωση του κοινού;

Σε μια ευνομούμενη δημοκρατία που τυγχάνει σεβασμού και προστασίας η προσωπικότητα και ατομικότητα, αναφαίρετο δικαίωμά είναι η ενημέρωση στον πολίτη.

Θεωρώ λοιπόν ότι η Διοίκηση του ΟΡΦΕΟ προσέβαλε την οικογένεια του τύπου, αφού όπως πληροφορήθηκα η υπεύθυνη του Γραφείου τύπου συντόνιζε την οργάνωση και υλοποίηση της κοπής της Βασιλόπιτας.

Λυπάμαι προσωπικά, όπως και μεγάλη μερίδα συναδέλφων μου, για την απαξίωση του τύπου, παρά το ότι τόσα χρόνια προβάλουμε αφιλοκερδώς τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Κλείνοντας θέλω να γνωρίζουν στον οργανισμό, ότι από εδώ και πέρα η προβολή του ΟΡΦΕΟ τόσο από εμένα, όσο και από το σύνολο άλλων συναδέλφων, αλλάζει "γραμμή πλεύσης".

Και μια μικρή συμβουλή όσο μου επιτρέπεται: Aν δεν γνωρίζετε το πώς λειτουργεί ο επικοινωνιακός τομέας, καλό είναι να το μάθετε...»

Ολόκληρη η ανάρτησή του:


Δεν ξέρω, και δεν μ’ ενδιαφέρει το ποιος ευθύνεται γι’ αυτό το τεράστιο «φάουλ»! Ξέρω όμως ότι με τέτοιες αντιλήψεις και με τέτοιες τακτικές, ο θεσμός που τόσα χρόρια παλεύουμε να κρατήσουμε όλοι μαζί, (και βάζω και εμάς τους δημοσιογράφους που το στηρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια), δεν θα προλάβει να γιορτάσει το ιωβηλαίο του (τα 50 χρόνια δηλ.)  σε 2 χρόνια.

Δεν ξέρω επίσης πως θα διορθωθεί το «φάουλ» αυτό, αλλά μια που μιλάμε με ποδοσφαιρικούς όρους, οι διαιτητές ήδη το σφύριξαν. Εύχομαι να προλάβουν πριν τη λήξη του αγώνα ν’ ανατρέψουν το σκορ, γιατί αλλιώς...


Πέτρος Σταθακόπουλος.-Διαβάστε επίσης:

Γιατί ο Χρήστος Κομπατσιάρης νιώθει την ανάγκη να αποκαταστήσει την αλήθεια; Ποιος τα έβαλε με τους εργαζόμενους στον Δήμο του και γιατί;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια