HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Lockdown: Νέα μέτρα ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς- ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ


Στο «τραπέζι» έπεσαν όλα: Τα σχολεία, το εμπόριο, οι μετακινήσεις, το ωράριο της απαγόρευσης. Πλέον ήρθε η ώρα της… αλήθειας και ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνει ζωντανά όλα τα νέα μέτρα.

Ο κορονοϊός είναι… εδώ, το lockdown επίσης και όχι μόνο δεν είμαστε ακόμη σε επίπεδα χαλάρωσης, αλλά αντιθέτως αυστηροποίησης με νέα μέτρα!

Τα σενάρια… έδιναν κι έπαιρναν μέχρι τελευταία στιγμή για το ποια θα ήταν τελικά αυτά τα νέα μέτρα, αφού στο τραπέζι έπεσαν όλα: Από τα σχολεία, ως το εμπόριο και τις μετακινήσεις. Και στο… τραπέζι αυτό επικράτησε μια κόλαση (δείτε εδώ όλα όσα προηγήθηκαν), αφού και λιγότερο από μία ώρα πριν την ενημέρωση των 18:00, απόφαση δεν είχε παρθεί! Κι αυτό συνεχίστηκε και… αρκετή ώρα μετά, ενδεικτικό της απουσίας «λευκού καπνού» από την συνεδρίαση των ειδικών που διήρκεσε τελικά ώρες ατελείωτες.

Η ενημέρωση, λοιπόν, ξεκίνησε με αρκετή καθυστέρηση, ωστόσο πλέον, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ενημερώνει ζωντανά για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ενώ ο ΕΟΔΥ έχει ήδη ανακοινώσει 1.195 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία μαζί με τον Γκίκα Μαγιορκίνη βρίσκονται δίπλα στον Νίκο Χαρδαλιά στην ενημέρωση.

Η κυρία Παπαευαγγέλου μίλησε για τα επιδημιολογικά δεδομένα, λέγοντας πως «ο χάρτης κοκκίνισε ξανά» και μιλώντας για την αυξημένη ενδοοικογενειακή διασπορά του ιού.

Η ίδια μίλησε για την ανησυχητική εικόνα στην Αχαΐα, αλλά και τις… κρυφές συναντήσεις σε σπίτια.

«Καμπανάκι για Αττική και Θεσσαλονίκη»

«Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων υπολογίζεται στα 4.400 περίπου στην Αττική και αυξήθηκε περίπου 60% την τελευταία εβδομάδα», συμπλήρωσε, ενώ ανησυχητικά είναι τα πράγματα και στην Θεσσαλονίκη, με την ίδια να συμπληρώνει πως παρά την κόπωση όλων μας, πρέπει να κάνουμε λίγη ακόμα υπομονή.

Στην συνέχεια μίλησε για τα μέτρα που συζητήθηκαν στην επιτροπή, η οποία ανησυχεί για το εμπόριο και την κυκλοφορία του κόσμου τα σαββατοκύριακα. Ακόμη αποκάλυψε πως οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μην «πειραχτούν» τα σχολεία.

«Είμαστε άλλη μια φορά σε ένα σταυροδρόμι, σε μια δύσκολη στιγμή που δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις», υπογράμμισε ακόμα.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Μαγιορκίνης, ο οποίος μίλησε για τα στοιχεία της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος τόνισε ξεκινώντας πως «η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας και όχι μόνο, που κάθε εβδομάδα μας παρουσιάζουν αναλυτικά οι καθηγητές κα Παπαευαγγέλου και κος Μαγιορκίνης, δεν είναι στατική. Τα επιδημιολογικά δεδομένα διαφοροποιούνται διαρκώς, για αυτό και τα παρακολουθούμε από κοντά και η όποια μεταβολή τους εξετάζεται και αξιολογείται. Και κάθε Παρασκευή, σε συνέχεια της συνεδρίασης της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, προχωράμε στις σχετικές ανακοινώσεις».

Τι θα ισχύει από τις 6 το πρωί του Σαββάτου

Και συνέχισε: «Σύμφωνα, λοιπόν, με το επιδημιολογικό φορτίο που παρατηρείται σε κάθε περιοχή, και βάσει των σημερινών προτάσεων της Επιτροπής, ας δούμε τι θα ισχύει από αύριο στις 6 το πρωί. Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας εξακολουθεί να παραμένει σε σταθερη επιδημιολογική κατάσταση, και εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα που είχαμε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα για το επίπεδο Α’ – κίτρινο.

Σε περιοχές που παρατηρείται μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, ισχύουν όπως όλοι γνωρίζουμε τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα που ανακοινώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα για το επίπεδο Β’ – κόκκινο. Σε αυτό το καθεστώς παραμένουν για τις επόμενες 7 ημέρες οι ακόλουθες περιοχές:

Παραμένει στο κόκκινο ο Δήμος Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ο οποίος σήμερα έχει 59 ενεργά κρούσματα, ενώ είχε 74 ενεργά κρούσματα στις 9 Ιανουαρίου με τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα να βρίσκονται σε ισχύ ήδη από τις 17 Δεκεμβρίου.

Παραμένουν στο κόκκινο οι Δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, οι οποίοι έχουν 46 και 36 ενεργά κρούσματα αντίστοιχα, όταν στις 12 Ιανουαρίου που ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, ο μεν Δήμος Θηβαίων είχε 67 ενεργά κρούσματα, ο δε Δήμος Τανάγρας 21. Δηλαδή στο Δήμο Θηβαίων το ιικό φορτίο φαίνεται να υποχωρεί, δεν έχει φτάσει, όμως, ακόμα στο επιθυμητό επίπεδο. Στο δε Δήμο Τανάγρας, το ιικό φορτίο δείχνει να αυξάνεται παρά τα πρόσθετα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Παραμένει στο κόκκινο ο Δήμος Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, όπου παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου. Πιο συγκεκριμένα, η Σπάρτη είχε στις 14 Ιανουαρίου που ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα μέτρα, 53 ενεργά κρούσματα και σήμερα έχει 77.

Παραμένει στο κόκκινο η Ζάκυνθος, όπου υπήρχαν 23 ενεργά κρούσματα την 1 Φεβρουαρίου που ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα και αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα είναι 33.

Οι νέες «κόκκινες» περιοχές

Στις κόκκινες περιοχές παραμένει, επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, όπου στις 13 Ιανουαρίου, όταν και τέθηκαν σε ισχύ τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, υπήρχαν 112 ενεργά κρούσματα και αυτή τη στιγμή τα ενεργά κρούσματα είναι 74.

Στις κόκκινες περιοχές πλέον εντάσσονται από αύριο και οι εξής περιοχές: Ο Δήμος Ρεθύμνης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, ο οποίος είχε 17 ενεργά κρούσματα στις 25 Ιανουαρίου και αυτή τη στιγμή έχει 51. Να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του δήμου Ρεθύμνης παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, ιδιαίτερα τις τελευταίες ημέρες.

Ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, όπου στις 25 Ιανουαρίου υπήρχαν 19 ενεργά κρούσματα και έχουν αυξηθεί στα 33.Ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, όπου υπήρχαν 23 ενεργά κρούσματα στις 25 Ιανουαρίου και έχουν αυξηθεί στα 59.Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί από 7 στις 25 Ιανουαρίου σε 49. Μέσα σε 11 δηλαδή ημέρες τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 600%.

Και ο Δήμος Τεμπών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 32 από 5 που ήταν στις 25 Ιανουαρίου.

Άρα, επαναλαμβάνω, στις κόκκινες περιοχές,από αύριο το πρωί θα ανήκουν:

Ο Δήμος Εορδαίας,ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Τανάγρας, ο Δήμος Σπάρτης, ο Δήμος Ζακύνθου,η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, ο Δήμος Ρεθύμνης ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ο Δήμος Τεμπών

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι επιπρόσθετα των παραπάνω περιοχών, το επιδημιολογικό φορτίο αξιολογήθηκε ως ιδιαίτερα αυξημένο στους Δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης.Πιο συγκεκριμένα, στο Δήμο Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας τα ενεργά κρούσματα ήταν 34 στις 30 Ιανουαρίου, όταν ξεκίνησαν να ισχύουν τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα, και αυτή τη στιγμή είναι 45.

Αντίστοιχα, ο Δήμος Μυκόνου είχε 25 ενεργά κρούσματα στις 30 Ιανουαρίου όταν ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα και σήμερα έχει 50. Άρα παρά τα μέτρα, ο αριθμός των κρουσμάτων έχει διπλασιαστεί.

Ο δε Δήμος Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, είχε 189 ενεργά κρούσματα στις 30 Ιανουαρίου όταν ξεκίνησε η ισχύς των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και αυτή τη στιγμή έχει 292 ενεργά κρούσματα. Δηλαδή μέσα σε λίγες μέρες τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 35%.

Στο Δήμο Πατρέων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, τα ενεργά κρούσματα ήταν 173 στις 30 Ιανουαρίου που ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα και αυτή τη στιγμή είναι 349, έχουν δηλαδή υπερδιπλασιαστεί μέσα σε μερικές ημέρες (αύξηση των κρουσμάτων 50,43%).


Πηγή



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια