HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η λίστα υποψηφίων για τον Δήμο Κατερίνης συνεχώς μεγαλώνει… Περιμένουμε κιάλλον μετά τον Τσακιρίδη ή τελειώσαμε;


Την καλησπέρα μου στην παρέα! Εύχομαι να σας βρίσκω καλά στην υγεία σας και τα κέφια σας. Τα είδαμε τα χθεσινά εεε; (διαβάστε εδώ).

Αυτό που συζητήθηκε από την αρχή της εβδομάδας και το περιμέναμε «έσκασε» εχθές. Μιλώ για την επίσημη ανακοίνωση του Νίκου Τσακιρίδη όπου εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την Δήμο Κατερίνης στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Φαίνεται πως η λίστα των υποψηφίων μεγαλώνει συνεχώς, και δεν ξέρω αν έχουμε  τελειώσει ή περιμένουμε κάποιον (ή κάποιους) ακόμη ν’ ανακοινώσουν τις επόμενες ημέρες ή μήνες!

Πριν συνεχίσω, να τονίσω ότι για το κείμενο αυτό βασίζομαι ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΏΣΕΙΣ. Τα υπόλοιπα παιδιά είπαμε… Στα καφενεία!

Για να κάνουμε όμως μια σούμα να δούμε τι έχουμε μέχρι στιγμής:

Α) Κώστας Κουκοδήμος: Νυν Δήμαρχος, εκλεγμένος από το 2019, με 20 χρόνια πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή της Πιερίας και της Ελλάδας, και συνεχίζει να γράφει ιστορία. Οι πληροφορίες μας λένε ότι είναι έτοιμος από καιρό και «έχει καλά διαβασμένο» το παιχνίδι.

Β) Θανάσης Λιακόπουλος: Εκλεγμένος (και εν ενεργεία) δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα» από το 2019. Γνωρίζει καλά την τοπική αυτοδιοίκηση μια και την υπηρέτησε πολλά χρόνια, από πολλές θέσεις ευθύνης, με προηγούμενη διοίκηση. Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό σάϊτ στις 12 Μαρτίου του 2021 δήλωσε ότι: «Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος. Καλώ όλους τους συνδημότες μας να δημιουργήσουμε μία μεγάλη συμμαχία για να νικήσουμε την συνδιοίκηση Κουκοδήμου-Νταντάμη…» (διαβάστε εδώ). Από τότε μέχρι σήμερα δεν άλλαξε κάτι, ούτε υπήρξε νέα δήλωση που ν’ αναιρεί εκείνη. Άρα τον υπολογίζουμε ως υποψήφιο.

Γ) Γιάννης Ντούμος:  Επιτυχημένος επιχειρηματίας του τόπου με δραστηριότητα εντός και εκτός συνόρων, και πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας της Πύδνας Κίτρους και του Πιερικού. Με επίσημη δήλωσή του στις 30/9/2022 έκανε γνωστή την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης, στις εκλογές του Οκτώβρη του 2023 (διαβάστε εδώ). Τους λόγους δεν τους μάθαμε ακόμη, (ίσως στο άμεσο μέλλον όπου ενδεχομένως να οργανωθεί και μια συνέντευξη τύπου για τα τοπικά ΜΜΕ), αλλά έχει την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου, όπως γράφει ο ίδιος αλλά και φαίνεται στις φωτογραφίες που συνόδευσαν το επίσημο δελτίο τύπου του. Έχουμε μπροστά μας 13 μήνες ωστόσο να τα δούμε όλα.

Δ) Νίκος Τσακιρίδης: Επιχειρηματίας αλλά και πολιτευτής με το ΠΑΣΟΚ επι πολλά έτη. Πολιτικοποιημένος αλλά και κομματικοποιημένος ο κ. Τσακιρίδης στην χθεσινή του δήλωση μιλάει για το όραμα που έχει εκείνος για τον Δήμο Κατερίνης και την πρόκληση του 21ου αιώνα, και 5 αδιαπραγμάτευτες αρχές: Διαφάνεια – Λογοδοσία - Συνεργασία – Αποτελεσματικότητα - Αξιοπρέπεια. Κλείνοντας την ανοιχτή επιστολή του, δίνει ραντεβού με τους δημότες προκειμένου να διατυπώσει τις βασικές προγραμματικές του θέσεις. (διαβάστε εδώ)

Μέχρι εδώ είχαμε τους επώνυμους, αυτούς δηλαδή που είτε γνωρίζουμε, είτε μας γνωστοποίησαν με επίσημες ανοικτές επιστολές τις προθέσεις τους. Πάμε όμως να δούμε και αυτούς που δεν γνωρίζουμε, γιατί θα είναι κομματικές επιλογές και θα εκπροσωπήσουν τα κόμματά τους στο Δήμο Κατερίνης. Ναι. Υπάρχουν και αυτές οι υποψηφιότητες! Που είναι το καινούριο; Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Ε) ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ:  Αυτή την φορά, και μετά την πολύ καλή πορεία του συνεδρίου τους περασμένους μήνες και την αύξηση των μελών του κόμματος στην Πιερία κατά 1000 περίπου ψηφοφόρους, φαίνεται πως η Ν.Ε. του Σύριζα Πιερίας αποφάσισε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να μην συνεργαστεί με κανένα κόμμα. Άλλωστε η δήλωση του μέλους της Ν.Ε. Σύριζα Πιερίας κ. Γιάννη Κουρνούτη στην Kapa News πριν από ένα μήνα τα λέει όλα: «Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα εξουσίας όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα είναι αξιωματική αντιπολίτευση, να γίνεται δεκανίκι κανενός! Αν θέλουν κάποιοι να εκμεταλλευτούν το κόμμα μας με τέτοιες πρακτικές, κάνουν μεγάλο λάθος και θα μας βρουν απέναντί τους.» (διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ) Τώρα τον ποιον θα επιλέξουν για υποψήφιο είναι ακόμη υπο συζήτηση. Για την επιλογή του θα συνυπολογιστούν πολλά πράγματα. Είμαστε λοιπόν εν αναμονή...

ΣΤ) ΚΚΕ: Παραδοσιακά το κουμουνιστικό κόμμα εκπροσωπείται συνήθως από έναν ή 2 (ανάλογα με το ποσοστό που παίρνουν στις δημοτικές εκλογές) δημοτικούς συμβούλους στο Δ.Σ. της Κατερίνης. Έτσι και αυτοί θα κατεβάσουν ξεχωριστό ψηφοδέλτιο που θα στηρίξουν φυσικά προκειμένου να έχουν μια φωνή που θα τους εκπροσωπεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Κλείνοντας λοιπόν και κάνοντας την σούμα έχουμε ήδη 6 ψηφοδέλτια για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Δεν ξέρουμε ακόμη να τελειώσαμε με τους υποψήφιους, θα το δούμε στον επόμενο καιρό. Εκείνο που ξέρουμε σίγουρα μόλις κλείσουν οι υποψηφιότητες και ολοκληρωθούν και οι εθνικές εκλογές (όποτε και αν γίνουν), είναι ότι μέχρι την Άνοιξη (το αργότερο) θα έχουμε μια πιο καλή εικόνα της επόμενης ημέρας στον Δήμο Κατερίνης.

Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια, είναι στον μαραθώνιο προεκλογικό αγώνα που ξεκίνησε, να δούμε πόσοι και ποιοι θα τερματίσουν. Ποιοι δηλαδή θα καταφέρουν να κάνουν ένα πλήρες ψηφοδέλτιο ώστε να έχουν σοβαρές αξιώσεις να διεκδικήσουν τον Δήμο Κατερίνης.

Αυτή την φορά τα πράγματα δεν είναι όπως το 2019. Ο νόμος άλλαξε. Τα περιθώρια που δίνει είναι μικρά και οι απαιτήσεις μεγάλες. Όποιος δεν τον διαβάσει και δεν το ερμηνεύσει σωστά θα έχει πρόβλημα… Γι’ αυτό συνιστώ υπομονή και ηρεμία σε ψηφοφόρους και υποψήφιους…

 

 Γράφει & υπογράφει

Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Διαβάστε ακόμη:

Απόστολος Ζέρβας – Το δυνατό χαρτί του Βελόπουλου στην Πιερία

Κατερίνη: Πολύ παρασκήνιο από τώρα και έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας… Που να φτάσουμε και στην τελική ευθεία!

ΚΑΤΕΡΙΝΗ| Kουΐζ: Who is who? Βρείτε τα πρόσωπα και… (φωτογραφία)

Αμοιρίδης επι δύο(2) σε μια ανάρτηση με νόημα: «ΑΑ ερχομαcte….»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια