HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


«Κλείδωσε» η ημερομηνία των εθνικών εκλογών – Πόσες μέρες απομένουν…


Πρωινή και διασταυρωμένη η είδηση της ημερομηνίας των εκλογών. Μόλις την Παρασκευή έφτασε διαβαθμισμένο έγγραφο στα δικαστήρια της χώρας, όπου ζητάει τόσο τις δικαστική υπηρεσία όσο και τις υπόλοιπες αρμόδιες υπηρεσίες να είναι έτοιμε για την εκλογική διαδικασία σε περίπου 40 ημέρες.

Συγκεκριμένα επελέγη η 29η Ιανουαρίου ως ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών. Θυμίζουμε ότι στις 7 Ιουλίου ο Κ. Μητσοτάκης δήλωνε με τον πλέον ξεκάθαρο και εμφατικό τρόπο στον ΣΚΑΙ πως είναι διατεθειμένος να αναλάβει το πολιτικό κόστος του δύσκολου χειμώνα προς όφελος της «σταθερότητας», υπογραμμίζοντας πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Έκτοτε ωστόσο πολλά έχουν συμβεί και η ανάληψη του πολιτικού κόστους φαίνεται να πιέζει ασφυκτικά το Μέγαρο Μαξίμου. Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία σενάρια άμεσης προκήρυξης των εκλογών, ακόμα και το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διαδικασία ψήφισης του Προϋπολογισμού. Αν και κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εξετάζουν προσεκτικά όλα τα δεδομένα.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως ο δρόμος που έχει μπροστά του ο Κ. Μητσοτάκης είναι εξαιρετικά ολισθηρός και γεμάτος παγίδες, κάτι που γνωρίζει και ο ίδιος. Επομένως μία τέτοια αιφνιδιαστική κίνηση θα μπορούσε να έχει λογική υπό το βάρος των διαρκών αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως η χθεσινή επιβεβαίωση από την ΑΔΑΕ πως η ΕΥΠ παρακολουθούσε εκτός του Κωστή Χατζηδακη και τους Γιώργο Κύρτσο και Τάσο Τέλλογλου.

Αυτοδυναμία που παρά τις περί του αντιθέτου προσπάθειες ορισμένων δημοσκοπικών εταιριών, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα ούτε στη δεύτερη κάλπη. Πέραν αυτού, η κυβέρνηση φαίνεται πως πλέον είναι πλειοψηφικά ανεπιθύμητη, ενώ η αιμορραγία της από την ακρίβεια, τις υποκλοπές και τους πλειστηριασμούς, τρία θέματα δηλαδή που αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Κουμουνδούρου, είναι διαρκής και εντεινόμενη.

Διαβάστε ακόμη:





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια