HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Ο κακός χαμός μεταξύ υποψήφιων αυτοδιοικητικών αντίπαλων συνδυασμών! Ευτυχώς έβαλε το χέρι του ο Άγιος Σάββας!


Παρα λίγο αποφύγανε τα χειρότερα – Οι ψυχραιμότεροι έσωσαν την κατάσταση! Οδηγίες προς ναυτιλλόμενους (υποψήφιους).

Βούϊξε όλη η Κατερίνη με όσα έγιναν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης την Δευτέρα το βράδυ, του Αγίου Σάββα (μεγάλη η χάρη του), ανάμεσα σε δύο παρέες υποψήφιων αυτοδιοικητικών συμβούλων αντίπαλων συνδυασμών!

Το χρονικό της υπόθεσης

Χωρίς ν’ αναφέρουμε ονόματα και πρόσωπα (άλλωστε είναι εύκολο πια να τα μάθει κανείς αυτά, αρκεί να κάνει μια βόλτα στο κέντρο της πόλης) το βράδυ της Δευτέρας που μας πέρασε (5/12/2022) βρέθηκαν να διασκεδάζουν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Κατερίνης οι δύο παρέες για τις οποίες γίνεται ο λόγος. Δεν έχει σημασία ποιος πήγε πρώτος και ποιος δεύτερος. Για αρκετή ώρα όλα πήγαιναν καλά. Εκτός από κάτι κλεφτές ματιές ήταν όλοι ήρεμοι. Μέχρι την ώρα που η μία παρέα αποφάσισε ν’ αποχωρήσει από το μαγαζί. Αφού πλήρωσε λοιπόν τον λογαριασμό και θέλοντας να κρατήσει μια ευγενική στάση πλησίασε προς το τραπέζι του αντιπάλου υποψηφίου για να καληνυχτίσει την παρέα.

Τότε για κάποιον λόγο (δεν ξέρουμε ποιον ακριβώς) ο εν λόγω υποψήφιος σηκώθηκε από την καρέκλα τους και άρχισε να επιτίθεται λεκτικά με δυνατή φωνή και βρισιές (που δεν επαναλαμβάνονται ούτε γράφονται δημόσια γιατί θα κοκκινίσουν και οι οθόνες σας) τους αποχωρούντες που ήλθαν να χαιρετήσουν. Η έκρηξή του ήταν τόσο μεγάλη και οι φωνές του τόσο δυνατές που ξεσήκωσαν σχεδόν όλο το μαγαζί! Μάλιστα ο περι ου ο λόγος υποψήφιος αυτοδιοικητικός, λένε πως κινήθηκε επιθετικά προς την παρέα που τον είχε πλησιάσει ευγενικά να τον χαιρετήσει.

Ευτυχώς στα πρώτα κιόλας σπρωξίματα πρόλαβαν οι ψυχραιμότεροι θαμώνες του καταστήματος και επενέβησαν να διαλύσουν την… «παρεξήγηση». Γι’ αυτό σας λέω… Μεγάλη η χάρη του Αγίου Σάββα που έβαλε το χέρι του και γλυτώσαμε τα χειρότερα…

Έτσι έγιναν (χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες) τα πράγματα την περασμένη Δευτέρα. Ο λόγος που έγινε όλο αυτό, ακόμη παραμένει άγνωστος. Προφανώς χάθηκε η ψυχραιμία. Τι έφταιγε όμως; Το ποτό; Η κούραση; Η ένταση των εκλογών; Η ατμόσφαιρα; Κανείς δεν μπορεί να το πει με σιγουριά. Μπορούμε όμως να πούμε με σιγουριά μερικές οδηγίες προς υποψήφιους αυτοδιοικητικούς και όχι μόνο, έτσι ώστε ν’ αποφύγουμε άλλες μελλοντικές  άβολες και άσχημες καταστάσεις.

1) Αν είσαι υποψήφιος και δεν αντέχεις το ποτό τότε κόψτο (τουλάχιστον για την προεκλογική περίοδο) το ευλογημένο! Αφού δεν σου κάνει καλό. Ποτήρι και ζημιά είσαι… Καφέ, πορτοκαλάδα και στο τσακίρ κέφι καμιά μπυρίτσα έτσι για το τσούγκριμα. Τίποτε περισσότερο. Αν πάλι δεν μπορείς να το κόψεις, τότε γύρνα σπίτι σου, μπας και γλυτώσεις τα χειρότερα.

2) Αν είσαι υποψήφιος
και δεν αντέχεις την προεκλογική πίεση, τότε σταμάτα τα όλα και γύρνα σπίτι σου. Όσους επικοινωνιολόγους και μαρκετίστες και αν πληρώσεις, αν δεν το έχεις εσύ πρώτα, δεν σώζεται η παρτίδα. Γι΄αυτό σου λέω… Γρήγορα σπίτι!

3) Αν είσαι υποψήφιος και δεν αντέχεις την κριτική, τότε… σπίτι. Το έχουν πει και το έχουν γράψει χιλιάδες φορές. Ο πολιτικός που δεν αντέχει την κριτική είναι σαν τον ναυτικό που δεν αντέχει την θάλασσα… Σπίτι λοιπόν.

4) Αν είσαι υποψήφιος και δεν έχεις μεγαλοθυμία και ψυχραιμία τότε… ξέρεις εσύ… Σπίτι και μάλιστα αμέσως!

Τέλος να θυμάστε εσείς οι πολιτικοί. Υποψήφιοι και εκλεγμένοι. Η πολιτική είναι όπως ο πρωταθλητισμός. Για να κερδίσεις ένα μετάλλιο (μια νίκη δηλαδή) στον αθλητισμό πρέπει να ζήσεις 1000 ήττες. Η χαρά βέβαια θα είναι πολύ μεγάλη και θα σε γεμίσει με χιλιάδες όμορφα συναισθήματα, αλλά το αντίτιμο για να την κερδίσεις να θυμάσαι ότι είναι 1000  ήττες και πίκρες. Αν δεν το αντέχετε εσείς οι πολιτικοί  ή δεν μπορείτε να το παλέψετε τότε καλύτερα ν’ αφήσετε αυτό το σπορ, σ’ εκείνους  που μπορούν και που αντέχουν.

 (*φωτογραφία αρχείου)


Γράφει &Υπογράφει

Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Διαβάστε ακόμη:






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια