HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Σήκωσε το γάντι ο Ρέχας – Νωρίς ξεκίνησαν τα… «όργανα»! Τι έχουμε να δούμε, ν’ ακούσουμε και να ζήσουμε μέχρι τις 8/10/2023 άραγε;


Την καλημέρα μου στην παρέα! Ο χειμώνας μάλλον μπήκε για τα καλά από σήμερα στη ζωή μας, και μαζί μ’ αυτόν ξεκίνησε και ο προεκλογικός αγώνας στα αυτοδιοικητικά. Ήδη τα πρώτα μαχαίρια βγήκαν.

Πριν σχολιάσω το γεγονός που συζητάει η τοπική κοινωνία αυτό το ΣΚ, να ξεκαθαρίσω 2 πράγματα:

Α) Η ευχή που είχα κάνει στις αρχές Σεπτεμβρίου «καλό και τίμιο προεκλογικό αγώνα» (διαβάστε εδώ), μάλλον ΔΕΝ έπιασε τόπο. Φαίνεται από τα μαχαίρια που ήδη βγήκαν και από το γεγονός ότι χάθηκε η ψυχραιμία.

Β) Για τα «τρολ» ή αλλιώς τους «αλεξιπτωτιστές» της ενημέρωσης και της πολιτικής έχω ήδη γράψει πολλές φορές από το 2019, ωστόσο μια από τις τελευταίες μου αναφορές σ’ αυτούς μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ!

Τώρα που ξεκαθαρίσαμε τα διαδικαστικά πάμε στο ζουμί της υπόθεσης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο κ. Ρέχας που είναι και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, στις 16 Νοεμβρίου (3 ημέρες μετά την παρουσίαση του συνδυασμού του κ. Ντούμου δηλαδή, όπου έδωσε το παρόν) αποφάσισε να παραιτηθεί από την έμμισθη θέση του αντιπροέδρου των ΔΗ.ΠΑΚ (δημοτικών πάρκινκ) που του είχε εμπιστευθεί ο Δήμαρχος κ. Κουκοδήμος πριν από περίπου έναν χρόνο, και μάλιστα αυτή του την παραίτηση αποφάσισε να την κάνει με θόρυβο, αφού της έδωσε δημοσιότητα.

Στο σημείο αυτό να θυμίσω ότι ο κ. Ρέχας ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2019 με τον νυν δήμαρχο κ. Κουκοδήμο, αλλά ΔΕΝ εκλέχθηκε για λίγους ψήφους.

Σε ότι αφορά τους λόγους της παραίτησής του, ο ίδιος ανέφερε επίσημα «προσωπικούς λόγους» που τον οδήγησαν στην παραίτηση. Βέβαια το παρασκήνιο του καφενείου, μιλάει για δυσαρέσκεια από τη νυν διοίκηση, ενθουσιασμό και κεκτημένη ταχύτητα από την εκδήλωση του κ. Ντούμου, και άλλα, ωστόσο αυτό είναι αντικείμενο άλλης συζήτησης και ανάλυσης.

Η παραπάνω ενέργεια λοιπόν του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης, όπως ήταν φυσικό άλλωστε σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από την τοπική κοινωνία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανάμεσα σ’ αυτούς τους σχολιασμούς υπήρξαν και 2 από ανώνυμες σελίδες (τρολ), αυτούς δηλαδή που ανέφερα πιο πάνω ως «αλεξιπτωτιστές» της ενημέρωσης και την πολιτικής οι οποίοι δεν έχουν το θάρρος της υπογραφής τους και κρύβονται στο λαγούμι της ανωνυμίας τους προκειμένου να δηλητηριάσουν ανέξοδα την κοινωνία.

Φαίνεται όμως ότι αυτός ο κακεντρεχής, πικάντικος ή όπως αλλιώς θέλετε να τον πείτε σχολιασμό, άγγιξε κάποια ευαίσθητη χορδή του κ. Ρέχα, με αποτέλεσμα, ν’ απαντήσει δίχως να χάσει χρόνο, στους ανώνυμους επικριτές του, και μάλιστα σκληρά!

Δείτε την απάντησή του:

Το αν η κίνηση αυτή του κ. Ρέχα ήταν σωστή ή όχι, δεν θα το κρίνω εγώ, άλλωστε δεν είναι η δουλειά μου. Αν ήταν πολιτικό ατόπημα ή όχι, τις συνέπειες της απόφασής του θα τις υποστεί ο ίδιος και κανένας άλλος, και άρα αφορά μόνον τον ίδιο.

Ωστόσο ως δημόσιο και πολιτικό πρόσωπο που είναι εδώ και χρόνια ο κ. Ρέχας θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η κριτική από τον κόσμο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής ενός πολιτικού και θα ‘πρεπε να μάθει να ζει μ’ αυτό και να το διαχειρίζεται σωστά και έξυπνα.

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται στον απλό κόσμο μετά από όλο αυτό το συμβάν είναι πολλά.

Ποια ακριβώς ευαίσθητη χορδή σου άγγιξαν οι αναρτήσεις των ανώνυμων τρολ κ. Ρέχα και ένιωσες την ανάγκη ν’ απολογηθείς και να επιτεθείς στους ανύπαρκτους, δίνοντάς τους αξία και υπόσταση που δεν την αξίζουν αφού όπως προανέφερα, αφού δειλιάζουν να υπογράψουν τη γνώμη τους; Γιατί κ. Ρέχα τους έκανες «μάγκες»; Γιατί τους έβγαλες από την αφάνειά τους; Γνωρίζεις ότι μετά από αυτό που έκανες τα 15 (το πολύ) like που είχαν στις αναρτήσεις τους μέχρι χθες θα γίνουν από αύριο 500 και 1000;

Γιατί κ. Ρέχα έχασες την ψυχραιμία σου και ένιωσες την ανάγκη να υπερασπιστείς τον εαυτό σου και μάλιστα μ' αυτόν τον τρόπο και τόσο γρήγορα;

Άσχημα ξεκίνησε ο προεκλογικός αγώνας της αυτοδιοίκησης στην Κατερίνη. Φαίνεται πως η ευχή μου για «Καλό και τίμιο προεκλογικό αγώνα» δεν έπιασε τόπο. Αν αυτή θεωρηθεί η αρχή, τότε τι έχουν να δούμε τα ματάκια μας, και ν’ ακούσουνε τ’ αυτάκια μας μέχρι τις 8/10/2023 που θα γίνουν οι εκλογές;;;


Γράφει & Υπογράφει
Διαβάστε ακόμη:




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια