HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ριγκατόνι με σπανάκι


Με κρεμώδη σάλτσα βουτύρου

Υλικά
  • 500 γρ. ζυμαρικά ριγκατόνι
  • 300 γρ. σπανάκι
  • 1 κύβο ζωμού κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι (ή λιγότερο αν δεν σας αρέσει το πικάντικο)
  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού αμυλούχο νερό από τα ζυμαρικά (μπορεί να χρειαστείτε λίγο περισσότερο)
  • Aλάτι

Εκτέλεση
  1. Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για να βράσουν τα ζυμαρικά.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά (αρκετά μεγάλο για να χωρέσει τα μαγειρεμένα ζυμαρικά) προσθέστε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κόκκινο πιπέρι και σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά.
  3. Προσθέστε το σπανάκι, τον κύβο κοτόπουλου, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το βούτυρο. Σοτάρετε για περίπου 2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  4. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente.
  5. Ενώ τα ζυμαρικά μαγειρεύονται, προσθέστε το αμυλώδες νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών στο σπανάκι και το σκόρδο. Ανακατέψτε για να ενωθούν καλά.
  6. Σουρώστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα με τη σάλτσα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια