Γρήγορη, υγιεινή και πεντανόστιμη – Με ό,τι λαχανικό έχεις στο ψυγείο
Υλικά
- 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1/3 φλ. τσαγιού τυρί cottage (ή γιαούρτι)
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 2/3 φλ. τσαγιού αλεύρι της επιλογής σας
- 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 3 φλ. τσαγιού κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
- 1 φλ. τσαγιού καρότο, τριμμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε κύβους
- 2 κ. σ. φρέσκο άνηθο
- 1 γεμάτο φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά, το τυρί cottage και το ελαιόλαδο.
- Προσθέστε το αλεύρι, την τριμμένη παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατέψτε για να συνδυαστούν καλά όλα τα υλικά.
- Στη συνέχεια, προσθέστε τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να τα ενσωματώσετε.
- Τέλος, ρίξτε μέσα την τριμμένη μοτσαρέλα. Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα με μια λαστιχένια σπάτουλα.
- Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και απλώστε το είτε με ένα πινέλο είτε με τα δάχτυλά σας. Τοποθετήστε από πάνω σουσάμι και ψήστε για 35- 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Αφήστε την πίτα να σταθεροποιηθεί στο ταψί για 10 λεπτά και στη συνέχεια μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσει λίγο ακόμα πριν την κόψετε σε φέτες.












0 Σχόλια
Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!