HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


"Πέρασε" με 14-13. Η ψήφος του προέδρου έσωσε την παρτίδα τελικά στο οριακό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη χθεσινή συνεδρίαση του Δήμου Δίου-Ολύμπου!!! Ένταση, φωνές. διαμαρτυρίες πολιτών και επαγγελματιών!!!


#emporikokentrokaterinis

Όπως προβλέψαμε τελικά για την έκβαση του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δίου-Ολύμπου, έτσι και πήγε. Η διαφορά όμως αυτή τη φορά ήταν ότι στο χθεσινό Δ.Σ. ήταν κόσμος και ντουνιάς παρόντες! Και όλοι άμεσα ενδιαφερόμενοι...

Κατ' αρχάς όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες η παρουσία των δημοτών ήταν αυτή που έκανε και την διαφορά. Φαίνεται τελικά ότι το κάλεσμα που απευθύναμε στο χθεσινό μας άρθρο έπιασε τόπο, και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως. Απο εκεί και πέρα, στην αίθουσα είδαμε, τέως δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, βουλευτές του Νομού, δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Κατερίνης, έμπορους της Κατερίνης και του Λιτοχώρου, το πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Κατερίνης, δημοσιογράφους απο αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά τοπικά μέσα που ήρθαν να καλύψουν κυρίως το πολυσυζητημένο και "καυτό" θέμα του εμπορικού κέντρου, εκπρόσωπο του επενδυτή, και πολλούς ακόμη ενδιαφερόμενους γύρω απ' το θέμα. Αισθητή ήταν η απουσία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πιερίας και της Αντιπεριφέρειας. Το Kapa-News έχει εξασφαλίσει βίντεο με όλη σχεδόν τη συνεδρίαση, κυρίως γύρω απ' το θέμα του εμπορικού. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο μοντάζ για επεξεργασία και σύντομα θα σας το παρουσιάσουμε.


Όλοι οι προαναφερόμενοι σχεδόν τοποθετήθηκαν στο ζήτημα του εμπορικού πριν προχωρήσει το Δ.Σ. του Δήμου σε ψηφοφορία. Ιδιαίτερα έντονοι στις τοποθετήσεις τους ήταν οι κ. Ρεμπατσιός και η κ. Κουρίτα οι οποίοι και ψήφισαν αρνητικά στην ψηφοφορία της έκδοσης αδείας εισόδου-εξόδου, ενώ η τοποθέτηση του κυρίου Φαρμάκη, επίσης σε υψηλούς τόνους, ήταν ν' αποσυρθεί (να αναβληθεί ουσιαστικά) το θέμα μέχρι να ολοκληρωθεί ο νέος νόμο του κράτους για τον χαρακτηρισμό της γης που συζητείται αυτό τον καιρό στη Βουλή. Με αυτή την άποψη, συμφώνησαν και οι 2 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (κυρία Σκούφα και κύριος Τζαμακλής) αιτιολογώντας αυτή τη θέση τους. Τέλος ο κύριος Δημητριάδης ήταν πιο διαλλακτικός και ψήφισε μαζί με τον σύμβουλό του κύριο Λαπάτση Νικόλαο, παρών.

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 13 υπέρ και 13 κατά, αλλά την παρτίδα έσωσε (για λογαριασμό της συμπολίτευσης τουλάχιστον) η διπλή ψήφος του προέδρου και έτσι το θέμα πέρασε με 14-13 τελικά.

Η συνεδρίαση είχε εξ' αρχής μεγάλη ένταση, και τα νεύρα ήταν τεντωμένα όπως θα δείτε και στα βίντεο που θα σας παρουσιάσουμε τις επόμενες ημέρες. Φαίνεται ωστόσο ότι το ζήτημα της αδειοδότησης του εμπορικού κέντρου θα μας απασχολήσει ακόμη αρκετό καιρό μέχρι να καταλήξει. Εμείς το παρακολουθούμε απο κοντά, όπως κάναμε άλλωστε απο την αρχή που προέκυψε αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα για το Νομό, και θα σας ενημερώνουμε για τις όποιες εξελίξεις του.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται....


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια