HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Ευχαριστώ πολύ για την επιβεβαίωση κ. Βουλευτά! Τζαμακλής και ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν και επίσημα πια τον κ. Γιώργο Νταντάμη για τον Δήμο Κατερίνης


Πριν και πρώτα απ’ όλα να διευκρινίσω πως ΔΕΝ είμαι δημοσιογράφος (και αναφέρομαι στην παράγραφο (ε.) της δημόσιας απάντησης του κ. Τζαμακλή, και συνεχίζω…

Πριν από 7 ημέρες (25/9 ημέρα Τρίτη) μέσα απ’ αυτή την στήλη ρωτούσα (χωρίς να ξέρω κάτι επίσημα, ακούγοντας ΜΟΝΟ φήμες) αν ο βουλευτής κ. Χάρης Τζαμακλής, μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα, στηρίζουν ή πρόκειται να στηρίξουν τον υποψήφιο δήμαρχο Κατερίνης κ. Γιώργο Νταντάμη. Φαίνεται όμως πως το θέμα συζητήθηκε πάρα πολύ και μάλιστα προκάλεσε και αντιδράσεις. Αντιδράσεις ποικίλης μορφής. Άλλοι το αμφισβήτησαν, άλλοι το υιοθέτησαν και άλλοι το αγνόησαν. Ωστόσο ευτυχώς το Σάββατο βγήκε ο ίδιος ο βουλευτής ο κ. Τζαμακλής και το επιβεβαίωσε απερίφραστα δικαιώνοντάς με.

Έτσι λοιπόν, με δημόσια επιστολή του σε κάποιο άλλο τοπικό blog (προφανώς θα μπερδεύτηκε ο συνεργάτης του και με το δίκιο του τόσα που είστε πια στην Πιερία, και το έστειλε αλλού, αλλά αυτό δεν πειράζει καθόλου) ο κ. Τζαμακλής γράφει:

α. Ότι δεν χρειάστηκε να σταυρωθούν ψηφοδέλτιά του στο γραφείο Νταντάμη, όλα έγιναν στο γραφείο του. ΟΚ. Το αποδέχομαι και το σέβομαι…

β. Στηρίζει έμπρακτα τον Γιώργο Νταντάμη. Τα υπόλοιπα χιουμοριστικά δείχνουν ότι ο Χάρης έχει χιούμορ, και μπράβο του (σπάνιο για βουλευτή). Βέβαια εδώ προκύπτει άλλο ένα ερώτημα: Πως γίνεται άραγε να «λιβελλογραφώ» εναντίον κάποιου που επιβεβαιώνει αυτά που έγραψα;

γ. Στον Σύριζα είναι όλοι αγνοί άνθρωποι, δεν υπάρχουν ομάδες, στελέχη που να στηρίζουν βουλευτές κλπ. Επίσης στον Σύριζα οι βουλευτές δεν κάνουν κουμάντο (άλλο ένα περίεργο για εμένα φαινόμενο, αλλά αποδεκτό. ΟΚ. Αφού το λέτε εσείς κ. Τζαμακλή, σίγουρα ξέρετε κάτι περισσότερο από όλους εμάς που είμαστε έξω απ’ τις διαδικασίες του κόμματός σας). Και ξαναρωτώ: Δηλαδή για τον Κυριακίδη ή τον Γκούνα που κόπηκαν από το βουλευτικό ψηφοδέλτιο στο παρελθόν, αυτοί δεν ξέρουν / δεν άκουσαν τίποτε; Οκ, για να το λέει ο κύριος βουλευτής, μάλλον έτσι θα είναι. Δεν βλέπω τον λόγο να λέει ψέματα ο άνθρωπος. Πιστεύω ότι είναι ένας έντιμος πολιτικός. Άλλωστε δεν έχει δείξει το αντίθετο μέχρι τώρα.

δ. Ο Κώστας Μανιάτης δεν είναι κοντά σε κανέναν βουλευτή του Σύριζα. Οκ, δεκτό Και αυτό κ. βουλευτά. Αφού το λέτε εσείς, μάλλον έτσι θα είναι…

ε. Την προηγούμενη ημέρα του δημοσιεύματος οι οργανώσεις μελών του Σύριζα αποφάσισαν για το ποιον θα στηρίξουν στον Δήμο της Κατερίνης. Όπως καταλαβαίνουμε από το κείμενο του βουλευτή του Σύριζα, οι οργανώσεις την προηγούμενη ημέρα αποφάσισαν να στηρίξουν Νταντάμη και κατά κάποιον τρόπο με ψέγει, γιατί άργησα να το δημοσιεύσω. Γι΄ αυτό και εξηγώ στην αρχή ότι ΔΕΝ είμαι δημοσιογράφος κ. Τζαμακλή. Ωστόσο το ίδιο θέμα δεν έπαιξε πουθενά, ως και σήμερα. Οκ, έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε, κύριε βουλευτή.

Η ουσία όμως είναι μία και ο μπακλαβάς ΠΑΝΤΑ γωνία. Ο Τζαμακλής αλλά και ο Σύριζα στηρίζει Νταντάμη, και με τη βούλα του ίδιου του βουλευτή. Πρώτος σας το έγραψε δημόσια ο Τόλης Σφήνας. Σας ευχαριστώ πολύ κ. βουλευτά για την επιβεβαίωση. Σας ευχαριστώ επίσης, για την τιμή που μου κάνατε να βρείτε τον χρόνο και να μπείτε στη διαδικασία να μου απαντήσετε.

(Συγνώμη για το σοβαρόν του κειμένου, παιδιά, αλλά σε κοτζάμ βουλευτή απάντησα. Από αύριο στα δικά μας...)

Απαντάει ο
Τόλης Σφήνας

Υ.Γ. Για όσους δεν είχαν τον χρόνο ή την ευκαιρία να διαβάσουν το κείμενο που δημοσίευσε ο κ. Τζαμακλής (βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ) σε τοπικό ηλεκτρονικό μέσο (blog), ως απάντηση σε μένα, παραθέτω αυτούσιο το κείμενό του.

Τίτλος: Λίβελλος λιβέλλω εκκρούεται

«Προσφάτως (25-9-2018 και ώρα 7 μ.μ.) σε τοπική ιστοσελίδα ετέθησαν κάποια ερωτήματα υπό τον τίτλο «Χάρης Τζαμακλής, Γιώργος Νταντάμης και Σύριζα. Μία αθέατη συνεργασία;».

Σε ό,τι με αφορά:

α. Στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 (τον Σεπτέμβριο του 2015 δεν υπήρχε σταυροδοσία, αλλά λίστα) τα ψηφοδέλτιά μου σταυρώνονταν στο δικηγορικό μου γραφείο. Ουδείς λόγος συνέτρεχε να μεταφέρονται σε άλλα γραφεία και δη στο γραφείο του Γιώργου Νταντάμη. Άρα στο ερώτημά σας, κύριε Τόλη Σφήνα (προφανώς ψευδώνυμο), αν αληθεύει ότι τα ψηφοδέλτια σταυρώνονταν στο γραφείο του Γιώργου Νταντάμη, απαντώ ότι δεν αληθεύει.

β. Η χάρη (σταύρωμα ψηφοδελτίων), που (υποτίθεται ότι) μου έκανε ο Γιώργος Νταντάμης και την οποία φέρομαι να του την ξεπληρώνω, με τη χάρη που του κάνω εγώ εν έτει 2018 (στηρίζοντάς τον έμπρακτα ως υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης) δεν συγκρίνονται. Η δική μου είναι απείρως μεγαλύτερη και προτίθεμαι να του ζητήσω να μου την ξεπληρώσει (αν εκλεγεί Δήμαρχος) με επίσης μεγάλη χάρη. Κύριε Τόλη Σφήνα, σας αποκαλύπτω ότι προτίθεμαι να του ζητήσω ή να «δώσει» το όνομά μου (εν ζωή εννοείται) σε κεντρική οδό της Κατερίνης ή, επί το έλασσον, να αναρτήσει το πορτραίτο μου (και πάλι εν ζωή εννοείται) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, παρά το γεγονός ότι δεν διετέλεσα Δήμαρχος Κατερίνης. Η αποκάλυψή μου αυτή θεωρώ ότι αποτελεί είδηση (έστω και παραπολιτική) και σας τη δίνω χωρίς να σας ζητήσω κάποια χάρη. Ούτε καν τη χάρη να παύσετε να λιβελλογραφείτε σχετικώς με το πρόσωπό μου.

γ. Κύριε Τόλη Σφήνα, ο προκύπτων από τα συμφραζόμενα του δημοσιεύματός σας πλήρης έλεγχος εκ μέρους μου «πλειάδας στελεχών του κυβερνώντος κόμματος που όχι τυχαία είναι κοντά στο Γιώργο (Νταντάμη)», οφείλω να σας ενημερώσω ότι δεν ισχύει. Πιθανολογώ ότι αγνοείτε τις καταστατικές αρχές της λειτουργίας του κυβερνώντος κόμματος - στη διάθεσή σας αντίγραφο του καταστατικού. Ίσως νομίζετε ότι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος «κάνουν κουμάντο» σ’ αυτό και στις λειτουργίες του. Σας παρακαλώ, αν μπορείτε, συγκρατηθείτε και μην παρασύρεσθε σε εκτιμήσεις που – ενδεχομένως – ισχύουν ή ίσχυαν για άλλα κόμματα τώρα ή στο παρελθόν.

δ. Περαιτέρω, κύριε Τόλη Σφήνα, αδυνατώ να αντιληφθώ το τμήμα του δημοσιεύματός σας που αναφέρεται στον Κώστα Μανιάτη. Ειδικώς τις λέξεις «οι άνθρωποί του». Αδυνατώ να αντιληφθώ αν αναφέρεσθε σε ανθρώπους δικούς μου ή σε ανθρώπους του κυβερνώντος κόμματος. Οπότε δεν το σχολιάζω.

ε. Τέλος, κύριε Τόλη Σφήνα, δεδομένου ότι το δημοσίευμά σας αναρτήθηκε στις 7 το απόγευμα της Τρίτης 25-9-2018, οφείλω να σας ενημερώσω ότι την προηγούμενη ημέρα (Δευτέρα 24-9-2018 το βράδυ) οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν, σύμφωνα με όσα ορίζει το καταστατικό, για τη στάση του στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές για τον Δήμο Κατερίνης. Επιτρέψατέ μου να σχολιάσω ότι το δημοσίευμά σας είναι κατά 24 περίπου ώρες καθυστερημένο ή, έστω, ετεροχρονισμένο. Ίσως κάποιο σχετικό ρεπορτάζ τις πρωινές ώρες της Τρίτης 25-9-2018 να είχε διασώσει τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Αν είσθε δημοσιογράφος, δεδομένου ότι η χρήση ψευδώνυμου δεν βοηθάει την κρίση επ’ αυτού. Σε ό,τι αφορά την άνευ επιθετικού προσδιορισμού – τη σκέτη – δεοντολογία, δυστυχώς αυτή δεν διεσώθη.


(χωρίς χρήση ψευδώνυμου)

Χαρίλαος Τζαμακλής
Βουλευτής Πιερίας
του κυβερνώντος κόμματος»


Κι εδώ το δικό κείμενο απ' όπου άρχισαν όλα: Χάρης Τζαμακλής, Γιώργος Νταντάμης και Σύριζα. Μία αθέατη συνεργασία;



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια