HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η επίσημη έρευνα της Opinion Poll. Τι λένε οι δημότες της Κατερίνης για το έργο του Σάββα Χιονίδη; Θέλουν να εκλεγεί ξανά δήμαρχος;


Μια νέα δημοσκόπηση είδε σήμερα το πρωί το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για την δημοσκόπηση της γνωστής εταιρείας Opinion που έκανε για λογαριασμό και κατά παραγγελία της ΔΙΟΝ Τηλεόρασης.

Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλοί εκεί έξω που αμφισβητούν γενικά τις δημοσκοπήσεις και τ’ αποτελέσματά τους, ωστόσο οι δημοσκοπήσεις είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που αποτυπώνει την εικόνα της στιγμής και βοηθάει έτσι στην χάραξη της πολιτικής αυτού που την διαβάζει σωστά. Επίσης πάγια θέση μας είναι ότι όταν μια δημοσκόπηση έχει ταυτότητα, υπογραφή και δημοσιοποιείται επίσημα τότε μπορεί να ληφθεί σοβαρά ως ένα εργαλείο για την παραπάνω χρήση και όχι μόνο. Οι δημοσκοπήσεις που «μένουν στα συρτάρια» ή που απλώς διαρρέουν χωρίς όμως να μπορούν ν’ αποδειχθούν είναι πλήρως αναξιόπιστες και άνευ ουσίας. Λαμβάνουμε λοιπόν την εν λόγω δημοσκόπηση ως αξιόπιστη, (αφού πληρεί τις προϋποθέσεις που θέσαμε πιο πάνω), και πάμε να την δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

Σε ότι αφορά την ταυτότητα της εν λόγω δημοσκόπησης τα πράγματα είναι πολύ απλά. Στην παρακάτω φωτογραφία έχει όλα τα στοιχεία που χρειάζεται να γνωρίζει κανείς για την δημοσκόπηση αυτή:



Στην πρώτη ερώτηση της δημοσκόπησης για το η ζωή στον Δήμο Κατερίνης βελτιώθηκε σημαντικά μετά τις εκλογές του 2014 έχουμε μια ενδιαφέρουσα εικό που σχηματίζεται από τις απαντήσεις. Το 59,1% είναι εντελώς αρνητικό, δηλαδή δεν είδε καμιά απολύτως βελτίωση στην ζωή του ή στον Δήμο μετά το 2014, ενώ το 37,4% ήταν θετικό.



Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η δεύτερη ερώτηση της δημοσκόπησης, μόνο που ήταν πιο συγκεκριμένη και αφορά τον ίδιο τον δήμαρχο κ. Χιονίδη και την διοίκησή του για το έργο τους την τελευταία θητεία. Εκεί, (όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα) οι απαντήσεις έχουν αρκετό ενδιαφέρον. Το 42,6% ήταν θετικό ή μάλλον θετικό ως προς το έργο της νυν διοίκησης του δήμου, ενώ το 56,8% ήταν αρνητικό και μόνο το 1,2% απέφυγε ν’ απαντήσει την ερώτηση.



Στην ερώτηση: «Αν γίνονταν την επόμενη Κυριακή Δημοτικές Εκλογές θα επιθυμούσατε να επανεκλεγεί ο ίδιος Δήμαρχος ;» οι απαντήσεις είχαν ως εξής:
·         38,2% Ναι ή μάλλον Ναι (θετικές δηλαδή)
·         58,3% Όχι ή μάλλον Όχι (αρνητικές δηλαδή)
·         2,6% Δεν απάντησαν



Συνεχίζεται….


Γράφει & Υπογράφει
Πέτρος Σταθακόπουλος.-




Διαβάστε ακόμη:


















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια