Το www.kapa-news.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Οι δύο κερδισμένοι από την αποσύνδεση των δημοτικών και τοπικών ψηφοδελτίων: Γιώργος Νταντάμης και Θανάσης Λιακόπουλος. Γιατί τους βοηθάει πολύ η αλλαγή αυτή; Γιατί μικραίνει το πλεονέκτημα Κουκοδήμου και Χιονίδη;


Καλημέρα την παρέα! Έχω ένα θέμα κρατημένο εδώ και λίγο καιρό και θέλω να το επαναφέρω σήμερα, μιας και οι ημέρες είναι γενικά πιο ήσυχες. Μέρες περισυλλογής (που λένε)!

Ο λόγος για τις αλλαγές του εκλογικού νόμου, που αποσύνδεσαν και επίσημα τα δημοτικά από τα τοπικά ψηφοδέλτια! Ναι, το ξέρω, αυτό θα ανακατέψει πολύ τους ψηφοφόρους, αλλά για κάποιους υποψηφίους δημάρχους ήταν εξαιρετικά καλό νέο!

Ας το πιάσουμε όμως από την αρχή. Ο νόμος προβλέπει πως το τοπικό ψηφοδέλτιο είναι ανεξάρτητο από το δημοτικό. Όμως στα περισσότερα χωριά μας θα κατέβουν τοπικά ψηφοδέλτια που θα υποστηρίξουν και θα υποστηριχθούν από συγκεκριμένους υποψηφίους δημάρχους. Θα υπάρχουν και ανεξάρτητα τοπικά ψηφοδέλτια, όμως θα είναι αισθητά λιγότερα.

Πάμε τώρα σε αυτούς που ευνοούνται. Ο λόγος για τον Γιώργο τον Νταντάμη και τον Θανάση τον Λιακόπουλο! ο Γιώργος και ο Θανάσης αναμένεται να συμπληρώσουν τοπικά σε αρκετά χωριά αλλά όχι σε όλα! Λογικά θα έχουν δικιά τους ομάδα τοπικών συμβούλων στα περισσότερα σημεία, σε κάποια ίσως στηρίξουν ανεξάρτητα τοπικά σχήματα κλπ.

Και γιατί τους ευνοεί η αλλαγή; Γιατί όταν υπάρχει σύνδεση δημοτικού και τοπικού, ο τοπικός για να εκλεγεί, βγάζει και τον δημοτικό. Τώρα είναι χωριστά τα ψηφοδέλτια, υπάρχουν και οι εσωτερικές μάχες για την πρωτιά και κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τι ακριβώς θα συμβεί και αν τα τοπικά με τα δημοτικά αποτελέσματα θα είναι τα ίδια. Ήδη πολλοί είναι οι υποψήφιοι τοπικοί σύμβουλοι που λένε πως "εγώ κάνω τον δικό μου αγώνα, για να εκλεγώ ο ίδιος".

"Δηλαδή ρε Πέτρο ο Κουκοδήμος δεν έχει πλεονέκτημα που έχει στημένο τοπικό σε κάθε χωριό; Ο Χιονίδης δεν έχει και αυτός πλεονέκτημα που λογικά θα έχει και αυτός τοπικό σε κάθε χωριό;" Ρε παιδιά, δεν είπα αυτό. Κάνουμε εκλογές με δύο κάλπες και κάποιες γραμμές θα σπάσουν, αυτό είπα ο έρμος.

Σε αυτές τις εκλογές δεν θα πλήξουμε και θα μάθουμε σίγουρα πολλά καινούρια πράγματα! Σας το υπόσχομαι…


Γράφει & Υπογράφει
Πέτρος Σταθακόπουλος.-Διαβάστε ακόμη:Δημοσίευση σχολίου

Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.