HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Έρχονται ανατροπές τους επόμενους μήνες. Θ’ αντέξει η χώρα τις παγκόσμιες εξελίξεις στην οικονομία;

Τελικά το 2020 φαίνεται να εξελίσσεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για τον κόσμο ολόκληρο αλλά ιδιαίτερα για την Ελλάδα. Οι δυσκολίες αφορούν την εθνική και δημόσια ασφάλεια, τη δημόσια υγεία και μοιραία την οικονομία.

Μιλώ για τον «Κορωναϊό» φυσικά, και όλα όσα έχει φέρει μαζί του. Αν συνεχιστεί η εξάπλωσή του στην χώρα και ο αριθμός των κρουσμάτων ανέβει, πράγμα που είναι πολύ πιθανό, σκεφτείτε τι θα γίνει στην Ελλάδα. Ήδη με τα λίγα μέχρι στιγμής κρούσματα και έχει επέλθει πλήρη σχεδόν παράλυση της χώρας.

Αν συνεχιστεί και αρχίσουν οι στάσεις πληρωμών από αρχικά μεγάλες επιχειρήσεις, και αργότερα από τους απλούς πολίτες, που θα βρει η κυβέρνηση τα χρήματα να λειτουργήσει το κράτος; Αναλογιστείτε τις συνέπειες…

Οι οικονομικές συνέπειες από την παγκόσμια επιδημία η οποία έχει δυναμική πανδημίας για την ελληνική οικονομία θα είναι πιο καταστροφικές σε σχέση με αυτές άλλων χωρών. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με σημαντικά έσοδα από την τουριστική βιομηχανία και τις μεταφορές, δυο από τους τομείς που πλήττονται περισσότερο από τις συνθήκες επιδημίας που έχουν αρχίσει να επικρατούν σε όλον τον κόσμο. Αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες, τουριστικές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης είναι από τους τομείς που θα υποστούν τα ισχυρότερα πλήγματα τους επόμενους μήνες.

Αυτό δεν είναι θετικό μήνυμα για την ανεργία, τα κρατικά έσοδα και άρα και την ευχέρεια των ασφαλιστικών ταμείων και του κράτους να εκπληρώσουν απρόσκοπτα τις υποχρεώσεις τους.

Εκτός από τις προκλήσεις στη δημόσια υγεία και την οικονομία τους επόμενους μήνες, η χώρα αντιμετωπίζει και την τουρκική προκλητικότητα η οποία μετά από αμφισβητήσεις σε θαλάσσιες ζώνες εκδηλώνεται και με την ασύμμετρη απειλή της προώθησης χιλιάδων λαθρομεταναστών και προσφύγων μέσω χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων.

Η κατάσταση λοιπόν είναι ήδη ιδιαίτερα κρίσιμη και θα γίνει ακόμη πιο κρίσιμη τους επόμενους μήνες.

Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα τους επόμενους μήνες (και ταυτόχρονα πολλές άλλες χώρες) είναι πιο δύσκολες από αυτές που αντιμετώπισε την περίοδο της κρίσης όταν χρειάστηκε αρκετά χρόνια προκειμένου ένα έλλειμμα 15% του ΑΕΠ να το μετατρέψει σε πρωτογενές πλεόνασμα...

Φορέστε τις ζώνες και παραμείνετε ψύχραιμοι, έρχονται ανατροπές τις οποίες ούτε τολμούμε να φανταστούμε...


Πέτρος Σταθακόπουλος.-



Διαβάστε ακόμη:

Κορωναϊός και Ερντογάν με το μεταναστευτικό πόσο θα μας στοιχήσουν σαν χώρα; Πότε θ΄ αρχίσουμε ν’ ανακάμπτουμε οικονομικά;

«Καθάρισε» το τοπίο ο Τζιτζικώστας: «Παραμένει προτεραιότητα μου η Κεντρική Μακεδονία» - Το καταλάβατε ή ακόμη ψάχνετε τον διάδοχό του; (βίντεο)

Το φυσικό αέριο είναι γεγονός πλέον στην Κατερίνη! Μάθετε όλα όσα πρέπει γι’ αυτό από την Oikon ENERGY (βίντεο)

Βασίλης Έξαρχος: "Το ακτινίδιο Πιερίας είναι η καλύτερη τροφή για να ενισχύσει το ανοσιοπιτικό μας. Ο Μάρτης θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας." (βίντεο)

Κορωνοϊός στην Κατερίνη – Ρεπορτάζ - Στεφ. Μπιτόπουλος:"Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Υπάρχει επάρκεια φαρμάκων. Ψυχραιμία!" (βίντεο)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας κ. Ηρακλής Τσανικίδης συνιστά ψυχραιμία για τον κορωνοϊό και δίνει χρήσιμες συμβουλές για όλους μας! 






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια