HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Γιατί Σοφία Μαυρίδου;


Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι προσόντα πρέπει να ‘χει ένας (ή μία) πολιτικός για να του εμπιστευθούμε εμείς οι πολίτες μια θέση ευθύνης; 

Θα πρέπει κατ’ αρχάς ν’ αγαπάει τον τόπο του;  Σίγουρα! Θα πρέπει να είναι ικανός (ή ικανή); Φυσικά! Θα πρέπει να έχει γνώσεις; Αυτονόητα! Θα πρέπει να είναι μέρος της κοινωνίας, και να έχει άμεση επαφή μ’ αυτήν και όχι απομονωμένος και μακριά απ’ αυτήν; Εννοείται… Θα πρέπει να είναι χαρακτήρας που να μπορεί να συνεργάζεται με όλους για το καλό του τόπου πάνω απ’ όλα; Δεν το συζητώ!

Αν συμφωνούμε στα παραπάνω, έχουμε μια καλή αρχή να ξεκινήσουμε να ψάχνουμε τέτοιους πολιτικούς. Αλλά πριν ξεκινήσουμε το ψάξιμο, ας δούμε αν ήδη υπάρχουν κάποιοι τέτοιοι πολιτικοί στο σημερινό προσκήνιο. Σας έρχεται κάποιος (ή κάποια) στο μυαλό που να έχει τα παραπάνω προσόντα; Να βοηθήσω; Σοφία Μαυρίδου!

Για να δούμε… Έχει τα προσόντα για την θέση που της εμπιστεύθηκαν οι 16.200 Πιεριείς που την ψήφισαν το 2019;

Αγαπάει τον τόπο μας; Η απάντηση βρίσκεται στο μέχρι τώρα έργο της. Τα 16ωρα δουλειάς που χτυπάει όταν αυτό απαιτείται, αλήθεια δεν είναι απόδειξη; Τα χρήματα που έχει φέρει μέχρι τώρα στην Πιερία και τα έργα που έγιναν και γίνονται εξαιτίας της δεν αποτελούν απόδειξη; Ακόμη δεν στέγνωσε το μελάνι της πρόσφατης υπογραφής των συμβάσεων με τους 3 Δήμους για την αποκατάσταση αρκετών επαρχιακών οδών. Οι καθαρισμοί καναλιών, το ότι εδώ και μερικά χρόνια, οι επιτυχής αντιμετωπίσεις των κακοκαιριών που χτύπησαν την Πιερία, και όλα όσα βλέπουμε και ακούμε να γίνονται στην Πιερία δεν αποτελούν απόδειξη ότι αγαπάει τον τόπο και νοιάζεται γι’ αυτόν;

Βέβαια, όλα τα παραπάνω, καλύπτουν ακόμη δύο προσόντα. Ότι είναι ικανή, και ότι έχει γνώσεις! Για να δούμε όμως, έχει επαφή με την κοινωνία; Απ’ αυτό που βλέπουμε και ζούμε εμείς οι Πιεριείς καθημερινά, θα λέγαμε πως ΝΑΙ! Ακόμη και με την πανδημία, δεν κλείστηκε ποτέ στο γραφείο της. Στον δρόμο είναι συνεχώς. Είτε για υπηρεσιακούς λόγους, είτε για κοινωνικούς, είτε για να στηρίξει τον τόπο. Την βλέπουμε στον φούρνο της γειτονιάς, στον μανάβη, στο σουπερμάρκετ, στον πεζόδρομο να ψωνίζει με τις φίλες της, να μιλάει με τον κόσμο, να πίνει καφέ με την παρέα της κ.λ.π. Άρα; Τι λέτε; Έχει ή δεν έχει επαφή με την κοινωνία; Σωστά! Έχει και παραέχει!

Τέλος, είναι συνεργάσιμη; Για να δούμε… Θεσμικά, βλέπουμε και ακούμε συχνά να συναντιέται με τους δημάρχους της Πιερίας, να συμβάλλει και να βοηθάει όπου της ζητηθεί, να χρηματοδοτεί έργα δήμων, να έχει πολύ καλές σχέσεις με τους βουλευτές, αφού τους βλέπει και τους μεταφέρει την εικόνα της Πιερίας τακτικά, να συμμετέχει σε συσκέψεις τοπικών φορέων (επιμελητήριο, συλλόγους κ.λ.π.). Με απλά λόγια, είναι πανταχού παρούσα!!! Ή μήπως δεν είναι;;; Σωστά! Είναι και παραείναι!!! 

Η Σοφία Μαυρίδου σήμερα είναι Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πιερίας, και όπως φαίνεται θα είναι εκεί μέχρι το τέλος της θητείας της. Το τι θα κάνει στο μέλλον, είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει άμεσα τους πολίτες. Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι το ότι κάνει σωστά την δουλειά της, και αυτό είναι το ζητούμενο τελικά.

Ναι. Είναι πολιτικά ενεργή. Είναι αφοσιωμένη στο έργο της, και είναι έξυπνη! Την πορεία της στην πολιτική θα την χαράξει μόνη της και στην ώρα της, αφού εξετάσει τα πάντα! Να είστε σίγουροι!!!

Καταλήγοντας βρήκαμε ήδη μια πολιτικό που πληροί τα προσόντα που θα πρέπει να ‘χει ένας (μία) σωστός πολιτικός! Συμφωνείτε;;;

Σε μια επόμενη ευκαιρία, θα ψάξουμε να βρούμε κι άλλους πολιτικούς με την ίδια ποιότητα…






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια