HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΠΙΕΡΙΑ – Πρόωρες εθνικές εκλογές: Έτσι μπορεί η ΝΔ να κρατήσει ψηλά τα ποσοστά της


Η εκλογολογία πήρε φωτιά, αφού τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε να φημολογείται ακόμη και η ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εθνικών εκλογών.

Βέβαια το εκλογικό κλίμα φαίνεται και από την μεγάλη κίνηση των βουλευτών, (όλων των κομμάτων), τις εξαγγελίες της κυβέρνησης αλλά και την πορεία της οικονομίας τον τελευταίο καιρό. Όλα λοιπόν δείχνουν ΕΚΛΟΓΕΣ!

Τώρα αν θα γίνουν 22 Μαΐου ή το φθινόπωρο, αυτό θα το δούμε σύντομα. Το γεγονός πάντως είναι ότι θα γίνουν (κατά το πως δείχνουν τα πράγματα) μέσα στο 2022.

Η μόνιμη κουβέντα στα καφενεία είναι το ποιοι θα είναι υποψήφιοι, με την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση κ.λ.π.

Στην Kapa News θέλουμε όλα αυτά να τα βλέπουμε και να τ’ αναλύουμε με μια ψύχραιμη και ρεαλιστική ματιά, γιατί πιστεύουμε ότι μόνο έτσι μπορούμε να βοηθήσουμε τον κόσμο να δει την πραγματική πολιτική εικόνα και να πάρει την σωστή απόφαση στην σωστή στιγμή.

Μια πρώτη λοιπόν ρεαλιστική και ψύχραιμη εικόνα της κατάστασης του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας σας έχουμε δώσει σε προηγούμενο άρθρο μας (διαβάστε εδώ), τον Φεβρουάριο.

Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα. Οι θέσεις που «χηρεύουν» στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι 1,5… Η εξής μία: Αναζητείται μια θέση γυναίκας για να αντικαταστήσει την κυρία Μπάσδρα η οποία από έγκυρες πληροφορίες μάλλον δεν θα συμμετέχει στις επόμενες εκλογές.

Η… «μισή» θέση (που θα γίνει μία) μπορεί να προκύψει (μπορεί και όχι βέβαια) την τελευταία στιγμή, αφορά άνδρα. Μην ρωτάτε ακόμη για ποιον χτυπάει η καμπάνα, θα το μάθετε πάντως εγκαίρως.

Όσοι γνωρίζουν καλά από αριθμούς αλλά και πολιτική, και έχουν μελετήσει τα νούμερα και τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2019, καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: Ότι η ΝΔ, έχει χαμηλό ποσοστό συσπείρωσης στη Νότια Πιερία. Κάποιοι μάλιστα προχωρούν και λίγο περισσότερο αναζητώντας τα αίτια της παραπάνω διαπίστωσης, και καταλήγουν στο γεγονός ότι στο ψηφοδέλτιο δεν υπάρχει άνθρωπος (εκπρόσωπος δηλαδή) από εκείνη την περιοχή. Δεν γνωρίζουμε πόση αλήθεια έχει αυτή η διαπίστωση, αλλά σίγουρα υπάρχει λύση.

Στην θέση της γυναίκας υποψηφίου μπορεί να τοποθετηθεί η κυρία Φανή Πατρή (γιατρός), με καταγωγή από την Καρίτσα και πολύ αγαπητή, όπως ακούμε, στην περιοχή.

Στην θέση του άνδρα υποψηφίου, πάντα σε περίπτωση που προκύψει το κενό που περιγράψαμε παραπάνω, μια εξαιρετική και έξυπνη πρόταση θα ήταν το όνομα του κυρίου Αστέριου Τόκα. Πετυχημένος επιχειρηματίας, πολύ καλός οικογενειάρχης, Καριτσιώτης επίσης στην καταγωγή, πολύ αγαπητός, όχι μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε όλη την Πιερία, 2 φορές εκλεγμένος πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος με πάνω από 7.500 ψήφους, με μεγάλη πολιτική δράση, ενεργός στρατιώτης του κόμματος, που όποτε του ζητήθηκε να βάλει πλάτη για το κόμμα το έκανε χωρίς δεύτερη συζήτηση.

Χαμηλών τόνων, ποτέ δεν ζήτησε ανταλλάγματα για όσα προσέφερε, και πάντα έτοιμος και χαμογελαστός να ξαναπροσφέρει.

Το δίδυμο αυτό των Στέργιου Τόκα και της Φανής Πατρή όχι μόνο θα λύσει το πρόβλημα της χαμηλής συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας στη Νότια Πιερία, αλλά πολύ πιθανό να κρατήσει τα ποσοστά της στο Νομό σχεδόν σ’ επίπεδα του 2019!

Υπερβολικό λέτε; Ρεαλιστικό απαντάμε.


Γράφει & Υπογράφει

Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Δείτε ακόμη:

Είναι οριστικό! Ο Χρήστος Κομπατσιάρης θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού το 2023

Το μεγάλο πρόβλημα του Κουκοδήμου για την επόμενη ημέρα



ΠΙΕΡΙΑ: Μαζί με το τριώδιο άνοιξε και η εκλογολογία – Οι εκλογομάγειρες σήκωσαν μανίκια και έπιασαν δουλειά…



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια