HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Δήμος Πύδνας-Κολινδρού: Ο τρίτος πόλος τελικά θα βγάλει Δήμαρχο στην Βόρεια Πιερία – Δείτε γιατί


Εχθές κάναμε μια σύντομη ανάλυση της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί ΣΗΜΕΡΑ στη Νότια Πιερία (διαβάστε εδώ), πάντα βέβαια λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα δεδομένα που υπάρχουν αυτές τις ημέρες εκεί, και τις ανατροπές που συμβαίνουν.

Σήμερα θα προσπαθήσουμε να δούμε τι συμβαίνει σήμερα στην Βόρεια Πιερία, και πως μπορεί να εξελιχθεί η πολιτική κατάσταση αν συνεχίσουν να ισχύουν τα σημερινά δεδομένα μέχρι τις 8 Οκτωβρίου 2023.

Στην Βόρεια Πιερία, παραδοσιακά, τα τελευταία χρόνια στις αυτοδιοικητικές εκλογές υπήρχαν ΠΑΝΤΑ 2 γύροι (2 Κυριακές). Ίσως γι’ αυτό και οι πολιτικές εξελίξεις εκεί είναι λίγο πιο αργές.

Ωστόσο και εκεί οι μέχρι υποψηφιότητες, ή διεκδικήσεις αν θέλετε, του Δημαρχικού θώκου κάνουν την πρώτη Κυριακή σχεδόν ακατόρθωτη. Για να δούμε τι δεδομένα έχουμε.

Αναστάσιος Μανώλας (νυν Δήμαρχος)

Όλα δείχνουν πως ο «Στρατηγός» θέλει ακόμη μια θητεία, και ήδη έβαλε μπροστά τις μηχανές του για τον προεκλογικό αγώνα. Ανακοινώνει αργά αλλά σταθερά υποψήφιους. Δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα να καταρτίσει πλήρες ψηφοδέλτιο. Όσο για την προσχώρηση του Νίκου Λακασά στους κόλπους του, δεν είμαι σίγουρος για το πόσο καλό ή κακό θα του κάνει στο τέλος. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα το δούμε στην κάλπη όμως. Για την ώρα ο «στρατηγός» είναι καβάλα στ’ άλογο.

Βαγγέλης Λαγδάρης (πρώην Δήμαρχος)

Ο Λαγδάρης τελικά φαίνεται πως θα διεκδικήσει με αξιώσεις ξανά τον Δήμο, παρ’ ότι είναι μπερδεμένος σε πολλά μέτωπα και μας μπερδεύει και εμάς. Καρδιακός φίλος με τον Ντούμο που τον στηρίζει, αλλά και μέχρι πρότινος τ’ όνομά του «έπαιζε» στις βουλευτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Ίσως να δέχθηκε και πρόταση. Αυτό όμως το μέτωπο ξεκαθάρισε.  Ο ίδιος λέει ότι είναι πανέτοιμος, και έχει πλήρες ψηφοδέλτιο, όμως δεν ακούμε (ή διαβάζουμε) πολλές υποψηφιότητες μέχρι στιγμής, και αναρωτιόμαστε γιατί. Μετράει (ακόμη) τις δυνάμεις του; Κρατάει δυνάμεις για τους 5,5 μήνες που έχει μπροστά του; Τι ακριβώς γίνεται με τον Λαγδάρη; Η αλήθεια είναι ότι έχασε κάποια δυνατά στελέχη του, αλλά κέρδισε κάποια άλλα. Σε κάθε περίπτωση, πάλι το αποτέλεσμα θα το δούμε στην κάλπη.

Χρήστος Κομπατσιάρης (νέος παίκτης στην διεκδίκηση του Δήμου)

Καθαρόαιμος Κολινδρινός, και πολύ αγαπητός σε όλο τον Δήμο λογω της δουλειάς του. «Έφαγε» πόλεμο και λάσπη στην αρχή, απαξιώθηκε αλλά κατάφερε να… «γυρίσει» το παιχνίδι, και τώρα είναι αυτός που μέχρι σήμερα κερδίζει τις εντυπώσεις (διαβάστε εδώ). Ανακοινώνει υποψήφιους καθημερινά, και όπως όλα δείχνουν όχι μόνο θα έχει πλήρες ψηφοδέλτιο, αλλά θα του «περισσέψουν» να κάνει και αναπληρωματική ομάδα. Γνωρίζει τον Δήμο απ’ έξω και ανακατωτά, όπως λέγαμε παλιά στο σχολείο. Κάθε πέτρα του. Παρ’ ότι τρέχει ασταμάτητα καθημερινά, κρατάει χαμηλό προφίλ και δεν πολύ-απασχολεί τα social με ανούσιες ανακοινώσεις. Πάντα εργατικός (όπως τον γνωρίσαμε όλοι μας μέχρι σήμερα), άοκνος και αποτελεσματικός. Θα καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο όμως; Και σ’ αυτό το ερώτημα, η απάντηση θ’ αποτυπωθεί στην κάλπη της 8ης Οκτωβρίου

Παναγιώτης Καζάς (για ακόμη μια φορά υποψήφιος)

Η αλήθεια είναι ότι η προχθεσινή του ανακοίνωση μας εξέπληξε. Θεωρούσαμε όλοι ότι μετά από τόσες άκαρπες προσπάθειες θα είχε σταματήσει, αλλά εκείνος μας διέψευσε όλους! Μπράβο του όμως! Η επιμονή του και η υπομονή του είναι αξιοθαύμαστες! Δύο αρετές που όμως δεν έχουν όλοι οι συνεργάτες του. Οι φήμες αναφέρουν ότι τα δυνατά χαρτιά  του 2019, άρχισαν να κουράζονται ή να κρυφοκοιτάζουν σε άλλους συνδυασμούς. Ίσως δεν αντέχουν ακόμη μια θητεία στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Τι να πω κι εγώ… Άλλες φήμες αναφέρουν ότι τελικά ίσως να μην καταφέρει να κάνει πλήρες ψηφοδέλτιο, αλλά να κατέβει μα τον ελάχιστο αριθμό υποψηφίων που επιτρέπει ο νόμος, έστω και για την τιμή των όπλων. Να κάνει πίσω ή να προσχωρήσει ( ή να συνεργαστεί δηλαδή) με άλλον συνδυασμό όπως ο Λακασάς, χλωμό το βλέπω. Ο Παναγιώτης Καζάς είναι πολύ περήφανος άνθρωπος και αφού έκανε πλέον επίσημη ανακοίνωση, θεωρώ ότι θα το πάει μέχρι τέλους το παιχνίδι. Όσο για την θέση που θα του δώσουν οι δημότες του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, θα την δούμε το βράδυ της δεύτερης Κυριακής του Οκτώμβρη (8/10/2023).

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Παραδοσιακά το ΚΚΕ πάντα έχει υποψήφιο, και συνήθως μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο. Άρα ένα 3 έως 5% θα το πάρει. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως τι θα κάνει φέτος; Θα κατεβάσει και αυτός ψηφοδέλτιο; Θα απορροφηθεί από έναν ή περισσότερους συνδυασμούς ενισχύοντας με το ποσοστό του κάποιον ή κάποιους από υπάρχοντες υποψήφιους; Θα το δούμε. Η οδηγία πάντως από τα κεντρικά του κόμματος είναι: «Αν δεν μπορείτε να κάνετε ψηφοδέλτιο, επιλέξτε την κάθοδό σας μ’ ένα ψηφοδέλτιο νίκης.»

Συμπέρασμα

Όπως όλα δείχνουν από τους προαναφερόμενους υποψήφιους, μόνο δύο θα καταφέρουν να «περάσουν» στον δεύτερο γύρο (δεύτερη Κυριακή δηλαδή). Οι πιο δυνατοί! Όμως τελικά ο τρίτος θα βγάλει τον επόμενο Δήμαρχο. Ποιος θα είναι αυτός; Η αναμέτρηση είναι δεδομένη, και οι ζυμώσεις σ’ εξέλιξη. Οι συμφωνίες θα γίνουν εγκαίρως και να είστε σίγουροι ότι η Kapa News θα είναι κοντά στις εξελίξεις όπως πάντα και θα σας ενημερώσει άμεσα. Μείνετε λοιπόν εδώ συντονισμένοι…


Γράφει & υπογράφει

Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Δείτε ακόμη:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Ραγδαίες εξελίξεις στον Δήμο Δίου-Ολύμπου που θ’ ανατρέψουν τις ισορροπίες – Ξεκίνησε μήπως η ΑΠΟ«Σύνθεση» του Γερολιόλιου;

Μάθε που ψηφίζεις σε λιγότερο από ένα λεπτό με 3 απλά βήματα (βίντεο)

Σάλο έχουν προκαλέσει οι απίστευτες καταγγελίες του Γιάννη Καταχιώτη που αποχώρησε απο τον συνδυασμό του Ντούμου πριν λίγες ημέρες!!!

Πιερία: Αυξάνεται καθημερινά η δημοτικότητα και η αποδοχή του Σπύρου Κουλκουδίνα, ιδιαίτερα στους νέους

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Γερολιόλιος vs Κιάφας – Ένα ντέρμπι σ’ εξέλιξη γεμάτο εκπλήξεις



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια