HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Επιτέλους άρχισε να «μυρίζει» Χριστούγεννα στον αέρα της πόλης! Όλα θα πάνε καλά!!! Ή μήπως όχι;

Μπορεί ο Γηρυόνης να μας ταλαιπωρεί λίγο αυτές τις μέρες, και να χαλάει τα σχέδια για τον εορτασμό αύριο της πολιούχο μας Αγίας Αικατερίνης, αλλά δε βαριέσαι. Εμείς να ‘μαστε καλά!

Άλλωστε σε λιγότερο από ένα μήνα θα έχουμε Χριστούγεννα και μπροστά στα Χριστούγεννα, γιορτή χαράς της χριστιανοσύνης, τίποτε δεν μετράει. Σωστά; Άρχισαν και οι στολισμοί της πόλης, τοποθετήθηκαν και τα πρώτα φωτάκια, στόλισαν και μερικοί καταστηματάρχες ήδη τα μαγαζιά τους και όλη η πόλη γέμισε φως και αισιοδοξία!


Είδα με χαρά ότι φέτος θα έχουμε και εργοστάσιο σοκολάτας. Αμέ… Τι νομίσατε; Αλήθεια σας λέω! Θα έχουμε εργοστάσιο σοκολάτας! Το είδα εχθές που το στήνανε στην πλατεία Ευκαρπίδη, που μετονομάστηκε σε πλατεία Δημοκρατίας, αλλά μετά (λόγω του Μακεδονικού) την ονόμασαν πλατεία Μακεδονίας, και μάλλον αυτό επικράτησε… Ξέρετε που λέω… Εκεί που έχει τα παπάκια και τις νερόκοτες… Που έχει πολύ πράσινο… Έχει… Είχε μάλλον. Γιατί τελικά το εργοστάσιο το τοποθέτησαν πάνω στο πράσινο τελικά.




Μου λέει ο άλλος εχθές: «Βλέπεις που το έβαλαν; Πάει. Το κατέστρεψαν το πράσινο. Τόσος κόπος και λεφτά πήγε χαμένος…» «Σιγά ρε φίλε...» του είπα, και συνέχισα. «Πως κάνεις έτσι; Εντάξει. Έγινε μια μικρή ζημιά. Και τί έγινε; Είμαι σίγουρος ότι ο Δήμος στην συμφωνία του με το «Εργοστάσιο Σοκολάτας» θα έχει προβλέψει το θέμα, και ότι ζημιά κάνει, θα την αποκαταστήσει. Αμάν πια! Καλή κουβέντα δεν χρωστάς να πεις έτσι; Ρε… Χριστούγεννα έρχονται. Πάψε να είσαι μίζερος επιτέλους!». Μου γύρισε την πλάτη θυμωμένος και έφυγε.



Εεε μα καλά δεν του είπα; Εντάξει. Χαλάσανε λίγο πράσινο τα μαστόρια. Το βάλανε πάνω στο πράσινο το «εργοστάσιο»… Και τί έγινε; Έτσι θα τ’ αφήσουν; Θα το διορθώσουν όταν τελειώσουν τα Χριστούγεννα. Δεν χρειάζεται να γκρινιάζουμε πια για όλα!!! Ή μήπως δεν είναι έτσι; Λες να κάνω λάθος; Μπααα….


Προχώρησα λίγο παρακάτω βυθισμένος στις σκέψεις μου, και πριν το καταλάβω έφτασα στο πάρκινγκ, (στου Ευκαρπίδη εννοώ… ξέρετε…) να πάρω το αυτοκίνητο να φύγω. Εκεί με περίμενε άλλη έκπληξη. Ο παλιός μου φίλος, ο Νώντας, ήταν έξω φρενών. Έβριζε και φώναζε κάτι ακαταλαβίστικα πράγματα. Τον πλησίασα και τον ρώτησα τι συμβαίνει, και γιατί είναι τόσο εκνευρισμένος. «Τι με ρωτάς; Δε βλέπεις; Στραβομάρα έχεις;» «Τι να δω ρε φίλε; Μόνο κάτι ξύλινα σπιτάκια βλέπω και κάτι κορδέλες… Που είναι το κακό που σε νευρίασε;» του είπα. «Ακριβώς. Γι΄ αυτό βρίζω…» μου απάντησε. «Δηλαδή;» το ρωτάω… «Τι δηλαδή; Εεε λοιπόν να σου το κάνω λιανά να το καταλάβεις βρε χοντροκέφαλε…» μου είπε και με κοίταξε υποτιμητικά. «Εγώ δουλεύω εδώ στο κέντρο όπως ξέρεις.» «Ναι» του είπα. «Το κέντρο της Κατερίνης έχει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα. Σωστά;». Κούνησα καταφατικά το κεφάλι μου. «Μια ζωή είχα πρόβλημα με το που θα παρκάρω το πρωί που έρχομαι στην δουλειά το αυτοκίνητό μου, χωρίς να φάω καμιά κλήση. Από τότε που έγινε αυτό το πάρκινγκ, σώθηκα. Μαζί μου και κάποιες δεκάδες συμπολίτες μου. Μέχρι που το πήρε μυρωδιά όλη η πόλη, και τώρα πια αν κάνεις πως έρχεσαι λίγο μετά τις 8:30 το πρωί δεν βρίσκεις θέση ούτε για πατίνι. Γίνεται χαμός!».



Βλέποντας στο πρόσωπό μου ο Νώντας την απορία και την αγωνία να κορυφώνεται, με την ίδια ανάσα συνέχισε να μου εξηγεί μπας και πάρω χαμπάρι τι εννοούσε. «Συνεχίζω λοιπόν φίλε Πέτρο, γιατί βλέπω την απορία στο μάτι σου. Με το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, που το παραδέχονται πια όλοι, έρχεσαι ρε φίλε και μου κλείνεις το μισό πάρκινγκ; Και τι θα κάνω τώρα εγώ και τόσοι άλλοι συμπολίτες μου; Εεε;;; Μου λές;». Έμεινα αμήχανος για μερικά δευτερόλεπτα με τον τρόπο που σκεφτόταν ο φίλος μου, αλλά πήρα μια ανάσα και του απάντησα: «Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός ρε Νώντα;» «Καθόλου υπερβολικός» μου απάντησε. «Νομίζω πως είσαι. Δηλαδή πνίγηκε σε 15-20, άντε βαριά 25 θέσεις πάρκινγκ που χάνονται για έναν μήνα; Σιγά το πράμα… Μόνο για τα Χριστούγεννα θα είναι η… μικρή αναστάτωση που θα πάθεις. Σιγά τον πολυέλεο! Δεν μπορείς δηλαδή να κάνεις μια θυσία κι εσύ για την πόλη σου; Για τα Χριστούγεννα βρε αδερφέ! Πως κάνεις πια έτσι;» 



Δεν πρόλαβα καλά-καλά να τελειώσω την φράση μου και είδα το βλέμμα του να σκοτεινιάζει και τα φρύδια του να σμίγουν, και κατάλαβα ότι σε λίγα δευτερόλεπτα έρχεται ο Γηρυόνης μαζί μ’ όλο του το σόϊ! «Τελικά είσαι εντελώς γκάου! Αυτό κατάλαβες απ’ όλα όσα σου είπα;» πρόλαβα να ψελλίσω… «Μα…» αλλά εκείνος ούτε καν μ’ άκουσε και συνέχισε: «Είναι σοβαρά πράγματα αυτά τώρα; Είναι σοβαρός σχεδιασμός όλο αυτό; Κάνουνε φιέστες εις βάρος των δημοτών; Κι εσύ τι; Τους δίνεις άλλοθι; Θα πρέπει να ‘σαι ή χαζός ή επικίνδυνος…!!! Τι κάθομαι και σου μιλάω; Χάνω το χρόνο μου τζάμπα! Άσε με από δω χάμω. Άσε να πάω να βρω κανέναν σοβαρό να με καταλάβει….» Μου γύρισε την πλάτη και απομακρύνθηκε με γρήογορο βηματισμό. Σχεδόν τρέχοντας. Εγώ έμεινα εκεί να ευχαριστώ τον Θεό που δεν με πλάκωσε κιόλας…



Τι περίεργος που είναι ρε φίλε ο κόσμος τελικά. Όλοι σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους και κανέναν άλλο. Όλοι με την γκρίνια και την μιζέρια τους. Τι και σε λίγες μέρες έχουμε Χριστούγεννα; Εμείς εκεί! Στην καθημερινότητά μας και τον εγωϊσμό μας… Τι να πεις;

Εγώ πάντως, ως αισιόδοξος και καλοπροαίρετος άνθρωπος που θέλω να λέω ότι είμαι, έχω να πω μόνο ότι είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα πάνε όλα καλά… Ή μήπως όχι;;;



Πέτρος Σταθακόπουλος.-



Διαβάστε ακόμη:

Ακόμη μια διάκριση για τον πρόεδρο του ΣΕΒΕ κ. Γιώργο Κωσταντόπουλο

Κολινδρινή η νέα Διοικήτρια του Νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης (φωτογραφίες) 

Απίστευτη ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΙΑ για το Νοσοκομείο Κατερίνης!!! Έγκυος νεαρή γυναίκα βρίσκεται στην εντατική με ανακοπή και εγκεφαλικό οίδημα λόγω…

Ο Γεώργιος Χατζηγεωργίου είναι και επίσημα πλέον ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης! (photo)

Να μια καλή ερώτηση που πέρασε στα… «ψιλά» των τοπικών ΜΜΕ. «Κινδυνεύει ν’ αφαιρεθεί η άδεια εκπομπής του Δημοτικού ραδιοφώνου;»

Άκου τι είπε ο άνθρωπος: «Ο Δήμος Κατερίνης ακυρώνει την προσπάθεια του Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του, να δώσει ανάσα και μέλλον στην οικονομία της χώρας…» 

Η αλήθεια για το επιχειρείν της Β. Ελλάδος πέρα από το μακεδονικό σήμα

Η κάθετη αύξηση δημοτικών τελών κατά 20% σε ΌΛΑ τα νοικοκυριά του Δήμου Κατερίνης είναι πλέον γεγονός! (βίντεο)



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια