HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Τι μας είπε ο Γιώτης Ιορδανίδης με την επιστολή παραίτησης του από τον ΟΠΠΑΠ; Αδειάζεται ο Γιώργος Νταντάμης από την Κεντροαριστερά στον Δήμο; Να περιμένουμε εξελίξεις;


Το θέμα της σύγκρουσης του Κώστα Κουκοδήμου και του Νίκου Τσιαμπέρα, αλλά και το εξώδικο του Γιάννη Συμεωνίδη, είναι αυτά που συζητιούνται πολύ στα πηγαδάκια της πόλης, με μια βόλτα που έκανα σήμερα το πρωί στο κέντρο της Κατερίνης, και αυτό θα δούμε και σήμερα, αλλά απο μια άλλη οπτική γωνία.

Νομίζω λοιπόν, πως είναι σημαντικό να προσπαθήσουμε να «αποκρυπτογραφήσουμε» ένα ακόμη γεγονός, που για αρκετούς πέρασε στα...”ψιλά γράμματα” της επικαιρότητας, παρ' ότι δεν είναι τόσο ασήμαντο. Αναφέρομαι στην παραίτηση του Γιώτη Ιορδανίδη από τον ΟΠΠΑΠ. Επέλεξε και αυτός να την κάνει αισθητή με την δημόσια επιστολή του, γράφοντας μέσα πολλά με αποδέκτες τόσο τη διοίκηση του δήμου συνολικά, όσο και τον Γιώργο Νταντάμη ειδικά.

Αλλά ας δούμε πρώτα απ' όλα ποιος είναι ο Γιώτης Ιορδανίδης

Αφήνοντας στην άκρη την προσωπική επαγγελματική διαδρομή και το εξαιρετικό του όνομα στην πόλη, θέλω να σταθώ στα της πολιτικής. Όταν υπήρχε η συζήτηση (προεκλογικά αν θυμάστε) για το αν και πως θα στηρίξει ο Γιάννης Αμοιρίδης τον Γιώργο Νταντάμη, άνθρωποι που ήξεραν τα δεδομένα εκείνη την εποχή ήταν κατηγορηματικοί: Ο κ. Γιώργος ήθελε στο ψηφοδέλτιο τον Γιώτη, από αυτόν ξεκινούσαν οι συζητήσεις, για αυτόν έδινε υποσχέσεις ότι θα τον στηρίξει και αυτός για να βγει, «για να τον έχει μαζί του στη διοίκηση».

Ο Γιώτης, με απλά λόγια, συμβόλισε το «κλείδωμα» της στήριξης Αμοιρίδη, το δυνατό μπάσιμο του Γιώργου Νταντάμη στη συνοικία του Σταθμού, το δέσιμο της νεολαίας και πολλά άλλα. Όταν λοιπόν ανακοινώθηκε, θεωρήθηκε μεγάλο «γκολ» αν θυμάστε, και ο Γιώργος Νταντάμης επί εβδομάδες το ανέφερε παντού.

Τι ήθελε να αλλάξει ο Γιώτης και γιατί επέλεξε και αυτός Κουκοδήμο στον δεύτερο γύρο

Ο ίδιος γράφει στο κείμενο της παραίτησης του: «Έδωσα έναν όμορφο προεκλογικό αγώνα στο πλευρό του Γιώργου Νταντάμη... παρουσιάσαμε στους συνδημότες μας το πρόγραμμα μας, κυρίως όμως μία διαφορετική αισθητική και κουλτούρα, αναφορικά με τον τρόπο άσκησης της διοίκησης, που πρέπει να ακουμπάει πάνω σε συγκεκριμένο πλαίσιο Αρχών και Αξιών».

Για την επιλογή του συνδυασμού να στηρίξουν τον Κώστα Κουκοδήμο γράφει: «Έτσι λοιπόν μεταξύ της 1ης και 2ης Κυριακής, υποστήριξα την επιλογή για αλλαγή στον Δήμο Κατερίνης. Πίστεψα στην συνεργασία με υγιείς δυνάμεις και ότι η ομάδα μας με την επιλογή μας αυτή, όπως και προεκλογικά δεσμευτήκαμε, ότι "σπάμε τα δεσμά των πελατειακών σχέσεων και ότι είμαστε εγγυητές για διαφάνεια και δημοκρατία.»

Δηλαδή ο άνθρωπος με άλλα λόγια λέει πως «πήγαμε εκεί για να είμαστε εγγυητές της διαφάνειας και της δημοκρατίας».

Τι σημαίνει όμως ουσιαστικά η αποχώρηση του;

Θα δούμε αύριο τις λεπτομέρειες για το πως έφυγε ο Γιώτης, όμως ας πάμε στην ουσία. Αυτός λέει ότι πήγε στη διοίκηση μαζί με τον Γιώργο Νταντάμη ως εγγυητής της διαφάνειας και της δημοκρατίας. Η παραίτηση του σήμερα, ουσιαστικά στέλνει ένα μήνυμα στον Γιώργο, ότι δεν θεωρεί πως αυτή τη στιγμή υπηρετούνται αυτές οι αρχές.

Δηλαδή αδειάζει τον Γιώργο Νταντάμη η Κεντροαριστερά;

Πολλοί συνδυάζουν την αποχώρηση του Γιώτη που «ρίχνει μαύρη πέτρα πίσω του» με την πλήρη αποστασιοποίηση πολλών ακόμη υποψηφίων του Γιώργου Νταντάμη τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ κάποιοι θεωρούν πως αυτή η παραίτηση δείχνει και τις προθέσεις του Γιάννη Αμοιρίδη και του περιβάλλοντος που έχει εδώ.

Ο Γιώτης πάντως δεν φαίνεται να είναι μία μεμονωμένη περίπτωση, αλλά ένα ακόμη σημάδι ότι η Κεντροαριστερά στον δήμο Κατερίνης ίσως σιγά σιγά αρχίζει να... «αδειάζει» τον Γιώργο Νταντάμη, θεωρώντας ότι έχει ταυτιστεί απόλυτα με τον Κώστα Κουκοδήμο και καταλογίζοντας του πολλά και διαφορετικά παράπονα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε πως «αν σήμερα μας ανακοίνωνε και πάλι ότι κατεβαίνει, δύσκολα θα έφτιαχνε συνδυασμό», αν και αυτή η γνώμη μπορεί και να είναι τραβηγμένη προς το παρόν.

Προσωπικά θεωρώ τον κ. Γιώργο Νταντάμη απόλυτα αξιόμαχο, αλλά δεν ξέρω αν ο ίδιος ενδιαφέρεται να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος, ή να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό του Κώστα Κουκοδήμου, ή να πάει για την αντιπεριφέρεια, να δοκιμάσει και πάλι τα βουλευτικά κλπ. Όπου και αν αποφασίσει όμως να πάει, πιστεύω πως θα έχει μεγάλες πιθανότητες να νικήσει.

Διαβάστε αύριο: Οι λεπτομέρειες της αποχώρησης Ιορδανίδη



Πέτρος Σταθακόπουλος.-


Διαβάστε ακόμη:

Πρώτο θέμα συζήτησης στην Κατερίνη η ακραία κόντρα του δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου με τον πρώην εξ’ απορρήτων του Νίκο Τσιαμπέρα. Οι εκατέρωθεν κατηγορίες πλέον ξεπερνούν κάθε όριο... Εξώδικο του Γιάννη Συμεωνίδη για το θέμα + παρέμβαση Τσιουκάνη. Η πρώτη μεγάλη κρίση για τον δήμαρχο; Απόλυτη στήριξη του Γιώργου Νταντάμη στον δήμαρχο

Συναντήσεις του Αποστόλη Πόδα σε κάθε σημείο του δήμου Κατερίνης; Συνάντηση μέσα στις γιορτές στην Παραλία με 15 – 20 άτομα;

31 Μαρτίου 2021: Τι θα γίνει με τον Βαγγέλη Κήπου; Επανέρχεται στο νέο σχήμα της διοίκησης; Απο ποια θέση ευθύνης;

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: O Κουκοδήμος στα δικαστήρια για Τσιαμπέρα - “Θα πρέπει ν' αποδείξει όσα ισχυρίζεται στη δικαιοσύνη...”

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ανεξαρτητοποίηση ΒΟΜΒΑ την Αναστασίας Μποστανίτη από το τοπικό του Ελατοχωρίου – Δείτε τους λόγους που παραιτήθηκε

Ο Αποστόλης Πόδας στα χνάρια του Γιώργου Νταντάμη έμμεσα προαναγγέλλει υποψηφιότητα για τον Δήμο της Κατερίνης;

Κουκοδήμος σε Τσιαμπέρα: «Δεν ανέχομαι την αχαριστία και την συκοφαντία. Καλή τύχη Νίκο»



Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. 1-ποιος έχει μαγαζί στο 1ο χλμ πςο Κατερίνης θεσνικη?
    2-ποιο mail έχει δοθεί ως mail επικοινωνίας των ικε των αλί αλί κ τρισαλι?
    3-γιατι τρελοπουλος πριωνας κτλ κάναν τρομερό αγώνα για τον κούκο? Πίσω από ποια ικε κρύβονται?
    4-ποιος είναι εταίρος στο bar sanook στη παραλία Κατερίνης κ ο πατέρας του με συνεργεία του Δήμου ανακαινίσεις το μαγαζί?
    5-θα ρωτήσει κάνεις το κ μορφακιδη τη γνώμη του για τα 62χιλ στον εαυτό του για
    σάντουιτς?
    6-Σε όλες τις απ ευθείας ανάθεσης αναφέρονται τα ονόματα υποψηφιων(μπουκλης καλπακιδης(κατέβηκε η συζηγος με νταντάμη)

    Όσο δε μιλάει κανείς στο Δήμο θα έχουμε πιπιτσες κ μορφακιδηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!