HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


ΠΙΕΡΙΑ: Οι σχολικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου μέσω webex


25η Μαρτίου 1821- 25η Μαρτίου 2021.
Διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και η χώρα μας βρίσκεται και πάλι, μπροστά σε σειρά προκλήσεων. Με την πανδημία που σαρώνει τον πλανήτη εδώ και έναν χρόνο, καλούμαστε να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε και να δίνουμε μια ακόμη δύσκολη μάχη, όλοι μαζί.
Καλούμαστε να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, μέσα από το σπίτι, συντροφιά με την τηλεόραση, το tablet, τον υπολογιστή. Δρόμοι και γειτονιές, βουβές, κάτω από το πέπλο της πανδημίας. Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί, για την αντιμετώπιση κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, γίνεται γνωστό πως οι φετινές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογιών, οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, ενώ οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων, για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, όπως προβλέπεται από την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών με αρ.εγγράφου 20666/18-03-2021

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών οι μαθητικές παρελάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν και κατά συνέπεια, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προετοιμασίες επιλογής μαθητών/ τριών, για τη συγκρότηση των τμημάτων παρέλασης. Στις σχολικές μονάδες Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, οι σχολικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά και θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον δύο διδακτικών ωρών. Χωρίς παρελάσεις και μόνο με διαδικτυακές εκδηλώσεις στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης webex θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και στα σχολεία της Πιερίας. Πόσο εύκολο είναι να γίνει μια τόσο σημαντική εκδήλωση μέσα από μια οθόνη? Ποιες οι αντιδράσεις των μαθητών με τον συγκεκριμένο τρόπο συμμετοχής τους? Θα υπάρξει μερική ή ολική συμμετοχή των μαθητών στην εκδήλωση μέσω τηλεκπαίδευσης?

Απαντήσεις σε αυτά και ακόμη περισσότερα ερωτήματα που μας απασχολούν, έδωσε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας Τσιαργαλή Μεταξία: «Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου θα γίνουν διαδικτυακά σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου, εκτός από τις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής, όπου θα γίνουν δια ζώσης, αφού αυτές λειτουργούν κανονικά. Οι εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια δύο διδακτικών ωρών. Σίγουρα δεν είναι εύκολο για κανέναν μαθητή. Οπωσδήποτε όμως, θα είναι εκδηλώσεις που μπορούν να γίνουν διαδικτυακά, όπως η προβολή ενός αφιερώματος, ενός ντοκιμαντέρ, μιας ταινίας ή κάτι αντίστοιχο. Άλλωστε, πολλά σχολεία μας λόγω ακριβώς των ιδιαίτερων συνθηκών μαθητές και εκπαιδευτικοί ένοιωσαν την ανάγκη να ετοιμάσουν ένα αφιέρωμα όπως ένα τραγούδι, ένα video με σκοπό να τιμήσουν τα 200 χρόνια από την επανάσταση. Μάλιστα κάποια από αυτά συμμετείχαν σε επετειακές διαδικτυακές εκδηλώσεις, όπως το 5ο Γυμνάσιο που συμμετείχε με επιτυχία στην εκδήλωση που οργάνωσε η Περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με τίτλο "Από την πλάκα και το κονδύλι στην οθόνη και το πληκτρολόγιο". Είμαι πεπεισμένη ότι οι μαθητές μας, πέραν του ότι πρόκειται για σχολική εκδήλωση και επομένως είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν, αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα της επετείου, νοιώθουν περήφανοι και επιθυμούν έστω και με αυτό τον τρόπο να τιμήσουν τους προγόνους τους».

Στις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Π.Ε. και Δ.Ε. οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται δια ζώσης, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις και την υπ. αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69543/31-10-2020 (Β’ 4810) κοινή υπουργική απόφαση, σχετικά με την τήρηση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού Covid-19, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει και με την υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.17698/19-3-2021 (Β΄1076), άρ.1 παρ.1Β, α/α8. Οι μαθητές/τριες που παρακολουθούν το ολοήμερο πρόγραμμα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου και αποχωρούν με τους/τις άλλους/ες μαθητές/τριες. Με ευθύνη του/της Διευθυντή/ντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών ειδοποιούνται οι κηδεμόνες για την ώρα αποχώρησης των μαθητών/τριών.



Ρεπορτάζ: Μ. Α.Θ (μέλος της συντακτικής ομάδας της Kapa News)


 Διαβάστε ακόμη:

Ευγένιος Παπαδόπουλος: "Δεν κάνω πίσω όταν αντιληφθώ ότι υπάρχει ανάγκη ν' αναλάβω έναν ρόλο" (βίντεο)

ΠΙΕΡΙΑ: Στο κόκκινο ο τουρισμός και φέτος! Το στοίχημα για το 2021 (Δεύτερο Μέρος)

ΠΙΕΡΙΑ: Στο κόκκινο ο τουρισμός και φέτος! Αβεβαιότητα, αγωνία και πολλά ερωτηματικά στους επιχειρηματίες του τουρισμού για το 2021 (Πρώτο Μέρος)

H Kapa WebTV και η Kapa News ανοίγουν τον φάκελο «Αδέσποτα ζώα στις πόλεις» - Έτσι θα δοθεί η οριστική λύση! (βίντεο)

Το φαινόμενο της άμπωτης στην παραλία της Μεθώνης Πιερίας (φωτογραφίες)

ΠΙΕΡΙΑ | 8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας! | Αφιερωμένο στη γυναίκα της διπλανής πόρτας! Τη μητέρα, την αδελφή, την σύζυγο...

ΕΡΕΥΝΑ: Φάκελος- ΥΠΝΩΤΙΚΑ ΧΑΠΙΑ: «Ενδείξεις – Αντενδείξεις» (ρεπορτάζ της Kapa News)

ΠΙΕΡΙΑ: Αγώνας Επιβίωσης κάτω απο το πέπλο της πανδημίας











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια