HCN Fiber Connected

Viber- Γίνετε ρεπόρτερ της Kapa News


Ακολουθήστε το Kapa News στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις με καθημερινή ενημέρωση


Η μάχη των μεγάλων συγκεντρώσεων της τελευταίας εβδομάδας. Ο Σάββας μιλάει τελευταίος όπως προβλέπει ο άγραφος νόμος των εκλογών, Κώστας και Θανάσης συγκρούονται στα ίσα το βράδυ της Πέμπτης, ενώ ο Γιώργος επιλέγει την ασφάλεια της Τρίτης. Θα επηρεάσει το αποτέλεσμα η έκβαση των συγκεντρώσεων;

Καλημέρα σας παιδιά! Χαμός στο ίσιωμα! Το βλέπετε κι εσείς εεεε; Είναι βλέπετε που μπαίνουμε στο τελευταίο προεκλογικό δεκαήμερο και σιγά σιγά όλοι οι συνδυασμοί ολοκληρώνουν την εκστρατεία τους.

Σειρά παίρνουν από εβδομάδα οι τελευταίες προεκλογικές ομιλίες των υποψηφίων στο κέντρο της Κατερίνης. Το έθιμο λέει πως την Παρασκευή πριν τις εκλογές μιλάει ο εν ενεργεία υποψήφιος, την Πέμπτη ο διεκδικητής και τις προηγούμενες ημέρες οι άλλοι υποψήφιοι, βάσει δυναμικής. Πχ παλιά όταν το ΚΚΕ ήταν 3ο στις εκλογές μετά από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (ή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), μιλούσε την Τετάρτη.

Στο θέμα αυτό οι επιλογές των τριών κρίθηκαν από την ικανότητα του Κώστα του Κουκοδήμου να κλείσει πρώτος την Πλατεία Ελευθερίας. Ο νόμος λέει πως εκείνη τη μέρα και ώρα δεν μπορεί να γίνει άλλη συγκέντρωση σε απόσταση 150 μέτρων, άρα και ο πεζόδρομος από την Πλατεία Ελευθερίας μέχρι το Freud ουσιαστικά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Για να δούμε τι έγινε...

Πρώτος μαθαίνω ότι θα ανοίξει τον χορό των ομιλιών ο Γιώργος ο Νταντάμης. Θα μιλήσει πολύ νωρίς, την Τρίτη. Θα προτιμούσε την Πέμπτη, υποθέτω, όμως με δεδομένο ότι ο Κώστας πρόλαβε την Πλατεία Ελευθερίας, έπρεπε να αλλάξει μέρα και διάλεξε την Τρίτη, όταν και η αγορά είναι ανοικτή. Ο Γιώργος μου λένε πως θα μιλήσει και πάλι μπροστά στο εκλογικό του κέντρο, στον μικρό χώρο με πλάτος 7 μέτρα και μήκος 20 - 30 μέτρα που φτάνει ως τη Nina Bella, που μαζί με τα πλάγια τμήματα απλώνεται στα περίπου 300 και κάτι τετραγωνικά. Δεν του δίνει δυναμική το σημείο, όμως είναι μία καλή και ασφαλής επιλογή για να φανεί σίγουρα πως είχε κόσμο.

Την Πέμπτη θα έχουμε μία μεγάλη μάχη σε παράλληλο χρόνο. Ο Κώστας ο Κουκοδήμος έκλεισε την Πλατεία Ελευθερίας. Με περίπου 500 τετραγωνικά, είναι ένας χώρος μεγάλος και με σημειολογική αξία.

Την ίδια μέρα και ώρα θα μιλήσει μπροστά στο Δημαρχείο ο Θανάσης Λιακόπουλος. Αποφάσισε να συγκρουστεί στα ίσα με τον Κώστα, να πάει σε έναν χώρο λίγο μεγαλύτερο (περίπου 550 - 600 τμ) και να δείξει ότι αυτός είναι ο δυνατός που θα πάει στον δεύτερο γύρο. Θα του βγει το στοίχημα; Θα δούμε…

Παρασκευή θα μιλήσει ο Σάββας ο Χιονίδης, όπως έχει το δικαίωμα. Από όσο άκουσα θα πάει και αυτός στην Πλατεία Ελευθερίας, σε έναν χώρο αρκετά πιο μεγάλο από αυτόν της πρώτης του ομιλίας πριν λίγες ημέρες και θα προσπαθήσει να κλείσει την αυλαία των συγκεντρώσεων πείθοντας πως έχει τη δυναμική.

Θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών η έκβαση των συγκεντρώσεων αυτών; Δύσκολο... θα πρέπει κάποιος να καταρρεύσει τελείως, ή να μαζέψει 4.000 - 5.000 κόσμο. Δεν το πιστεύω, και οι 4 είναι ισχυρότατοι παίκτες.

4 μέρες, 4 συγκεντρώσεις... ετοιμαστείτε για 4 "λαοθάλασσες"


Γράφει & Υπογράφει
Πέτρος Σταθακόπουλος.-



Διαβάστε ακόμη:





















Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Οι συγκεντρώσεις των Ν. Τσουπέη και Ε. Παπαδόπουλου, που και πότε θα γίνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


Kάθε αναγνώστης του kapa-news.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam). Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!